Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön feltétele

Kérdés:

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt szeretnék felvenni, ám a pénzintézet elutasította a kérelmet arra hivatkozva, hogy a főtevékenységem nem felel meg a kiírásban szereplő támogatható tevékenységeknek. Valóban elutasíthatja a bank a kérelmet?

Válasz:

A pénzintézet által kiírt GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Gyorskölcsön feltételeinek kiírása egyértelműen fogalmaz: kölcsönt csak a kiírás mellékletében szereplő TEÁOR szerinti főtevékenységet végző vállalkozások igényelhetnek. A kiírás mellékletében 4777 TEÁOR számú Óra-ékszer kiskereskedelem szerepel. Vállalkozásának a hivatalosan elérhető cégkivonatában a 4691 tevékenységszámú Csomagküldő, internetes kiskereskedelem szerepel főtevékenységnek 2020. 09. 15-től.

A kiírás azt is rögzíti, hogy a mellékelt főtevékenységnek már 2019.01.01-én szerepelnie kell a cégkivonatban. Mivel a cégkivonatban a kiírás szerinti időpontban a támogatható főtevékenység nem szerepel, ezért a kiírás alapján a bank jogosan nem adott lehetőséget a Kamatmentes Gyorskölcsön felvételére.

Amennyiben likviditási problémáinak megoldására keresi a lehetőséget, javaslom látogasson el például a www.kavosz.hu honlapra, ahol nagyon kedvező kamatfeltételekkel (0,1% - 0,2% ) különböző hitelek találhatók és igényelhetők, amivel alacsony költségekkel orvosolható a likviditási probléma.

DT