Top 10 módszer – Így segítheti a mesterséges intelligencia a vállalkozásunkat

Tudjuk-e, melyik a tíz legjobb módszer, amellyel a mesterséges intelligencia előnyös helyzetbe hozhatja a vállalkozásunkat?

Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk vállalkozásokkal, amelyek használják a mesterséges intelligenciát.

Vilégszerte alkalmazzák ma már az MI-t, illetve az általa vezérelt eszközöket a cégek, az egyéni munkavállalók és a magánszemélyek is.
Ahogyan a mesterséges intelligencia-technológia növekszik, jelentős eszközzé válik a versenyképességüket megőrizni vágyó vállalatok számára.

Az MI segíti a tartalomalkotást, de érdemes megjegyezni: reális használatához még mindig szükségesek az emberi interakciók.

Egyes vállalkozások például mesterséges intelligencia-szerkesztő eszközöket vesznek igénybe, hogy karbantarthassák a jogi dokumentációjukat és csökkentsék a bizalmas információk törlésére fordított időt.

Íme néhány a 10 legjobb módszer közül, amellyel a mesterséges intelligencia előnyös lehet vállalkozásunk számára.

1. Az  MI segíthet az ügyfélszolgálaton

Tudtuk-e, hogy a fogyasztók több mint 60 százaléka azt várja a vállalkozásoktól, hogy megértsék, mire van szüksége, mielőtt megkérdeznék?

Ez meglehetősen riasztó statisztika lehet a vállalkozások számára – ugyanakkor, mesterséges intelligenciával elérhető eszközökkel sokkal jobban meg lehet felelni a vevők magas elvárásainak.

 
Az MI számos módszerrel segítheti vállalkozásunkat
Az MI számos módszerrel segítheti vállalkozásunkat

A mesterséges intelligencia fantasztikus eszköz, amely alkalmazható az ügyfelek igényeinek értelmezésére szolgáló algoritmusok használatától az automatizált felmérések kiküldésének megértéséig.

2.Jobb élmények online vásárlás alkalmával

Az emberek általában csak annyira annyira lojálisak egy márkához, amennyire az lojális hozzájuk. A márkahűség tehát több szempontból is kirajzolódik, a fogyasztók pedig vásárláskor a gyorsaságot és a kényelmet helyezik előtérbe.

A megfelelő eszközökkel a mesterséges intelligencia segíthet marketingfolyamataink támogatásában és javíthatja ügyfeleink élményét a termék e-kereskedelmi webhelyen történő megvásárlásakor.

Az emberek innovatív vásárlói élményekre vágynak - ezt olyan szolgáltatások is elősegítik, mint a másnapi kézbesítés.

3.Online chat

Ha még nem vetettünk be mesterséges intelligencia-alapú, élő chatbotot a webhelyünkön, itt az ideje, hogy megtegyük. A csevegőbotok lehetnek automatizált számítógépes programok, de segíthetnek megválaszolni az ügyfelek összetett kérdéseit is, anélkül, hogy élő személyre lenne szükség a számítógép mögött.

Az érdeklődők az internetre lépve kérdéseket tehetnek fel a termékekről, a mesterséges intelligencia pedig előre feltölthető válaszokkal képes megválaszolni ezeket. Bár nem emberi interakcióról van szó, munkaidőn kívül igencsak hasznos lehet, ha a fogyasztók segítséget kapnak.

4.Az elvesztegetett idő visszanyerése

A mesterséges intelligencia eszközei segíthetnek minimalizálni a hétköznapi feladatokra fordított időveszteséget. Sok, értékes tudással bíró alkalmazott fordít időt olyan feladatokra, amelyek nem biztosítanak túl sok értéket, azonban sok időt vesznek el.

Ha megbeszéléseket kell ütemeznünk egy projekt folytatása előtt, s mindenki mást is be kell ebbe vonnunk, akkor a feladatot hozzárendelhetjük egy mesterségesen intelligens eszközhöz, amely ezidő alatt elintézi a sok időt igénybe vevő munkát.

5.Javítjuk a konverziós arányt

Ha növelni szeretnénk a konverziós arányunkat, de az eredményt is növelnénk, a mesterséges intelligencia a számítógépes látás révén bevételt generálhat számunkra.

Megváltoztatja ugyanis az emberek vásárlási szokásait – azzal, hogy az MI kapcsolódó termékeket javasol.

A cikket folytatjuk.

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]