IT-biztonság: MI-vel a KKV-k a dolgozókat is elégedettebbé tehetik

A 2024-es év az IT-döntéshozók számára a mesterséges intelligencia jegyében telik. De vajon hogyan használhatják ki ezt a forradalmi technológiát a kis- és középvállalkozások a versenyképességük növelésére?

A mesterséges intelligencia (MI) manapság valódi megatrendnek számít. De miként is profitálhatnak ebből a kis- és középvállalkozások?

Az MI 2024-ben meghatározó trend az üzleti informatikában az IT-döntéshozók számára. Több mint 73 százalékuk állítja, hogy a mesterséges intelligencia a leginkább IT-ipar-alakító trend.

De mit jelent ez pontosan a KKV-kra nézve?

A generatív mesterséges intelligenciát – így a ChatGPT-t – már tavaly használni kezdték a vállalatok. Az MI-ben rejlő lehetőségek azonban messze túlmutatnak azon, hogy a tartalomgyártást automatizálják.

Hogyan használhatják ki a vállalkozások a mesterséges intelligenciát?

1. Felhőből származó MI: alacsony belépési küszöb, óriási hatás

A felhőalapú AI-as-a-service megoldások révén a KKV-k is élvezhetik a mesterséges intelligencia előnyeit anélkül, hogy hatalmas összegeket kellene fektetniük infrastruktúrába. A hiperskálázók és a regionális felhőszolgáltatók egyaránt innovatív megoldásokat kínálnak az MI-alkalmazások gyors és egyszerű telepítéséhez.

A mesterséges intelligencia ösztönzi a felhőhasználatot - hiszen az MI-modellek betanításához és hangolásához, illetve alkalmazásukhoz is jelentős számítási és tárolási erőforrások kellenek.

 
IT-biztonság: MI-vel a KKV-k a dolgozókat is elégedettebbé tehetik
IT-biztonság: MI-vel a KKV-k a dolgozókat is elégedettebbé tehetik

2. Erősebb IT-biztonság: az MI vigyáz a cégre

A mesterséges intelligencia hatékonyabb fegyver a kiberfenyegetések ellen, mint a hagyományos módszerek.
Az MI gyorsabban felismeri a spam e-maileket, a rendellenes adatáramlást és a gyanús tevékenységeket, így időben figyelmezteti a biztonsági csapatokat a lehetséges támadásokra.

Ezzel párhuzamosan az MI leveszi az informatikai csapatok válláról a rutinfeladatok terhét, így a szakemberek a stratégiai célokra összpontosíthatnak.

3. Digitális infrastruktúra: ahol az MI szárnyalhat

A nagy mennyiségű adat hatékony feldolgozásához elengedhetetlen a modern digitális infrastruktúra.

A gyártás, az önvezető autók, a Web3 és más innovatív területek mind alacsony késleltetésű adatfeldolgozást igényelnek. A jövőben az infrastruktúra-szolgáltatóknak is alkalmazkodniuk kell ehhez a trendhez, hogy mindenhol biztosítsák a szükséges feltételeket az MI zökkenőmentes működéséhez.

Miután a potenciális felhasználók nem csupán jól felszerelt városközpontokban vannak, az infrastruktúra-szolgáltatóknak szintén mindehol el kell helyezkedniük, ahol adatfeldolgozás történik, hogy a szükséges alacsony késleltetést biztosíthassák.

4. Boldogabb munkavállalók: az MI felszabadítja a kreativitást

A mesterséges intelligencia a New Work koncepció megvalósításában is segíthet. Az MI automatizálja a monoton rutinfeladatokat, így az alkalmazottak több időt és energiát fordíthatnak a kreatív és stratégiai tevékenységekre. Ez nemcsak a termelékenységet növeli, de a munkavállalók elégedettségét is javítja.

5. Csatlakozzunk az MI-forradalomhoz!

Számos új MI-ökoszisztéma alakul ki napjainkban, amelyekben a KKV-k is aktívan részt vehetnek. Az AI in Practice öko-kezdeményezéshez hasonló projektek segítenek az MI-alkalmazások fejlesztésében, az adatvédelmi és biztonsági kérdések megoldásában és új üzleti modellek kidolgozásában.

A mesterséges intelligencia nem csupán a jövő technológiája, hanem a KKV-k sikerének kulcsa a 2024-es évben.

A felhőalapú megoldások, a megerősített IT-biztonság, a modern infrastruktúra, a boldogabb munkavállalók és az MI-ökoszisztémákba való bekapcsolódás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a KKV-k kiaknázhassák a mesterséges intelligencia óriási potenciálját.

Ne maradjunk tehát le a versenyben. Használjuk ki az MI erejét, emeljük új szintre a kis- és középvállalkozásunk sikerét!

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]