Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége
Kapcsolat
E-mail:    office@szmvsz.ro
Telefon.: +4-0766.261.909
               +4-0741.085.626
Web:      www.szmvsz.ro

Iroda:
Székelyudvarhely , 535600
II. Rákóczi Ferenc utca 7.szám
Hargita megye
Románia

KÖZLEMÉNY:  Perelnek a vállalkozók. Beszámoló.
Részletes információ: 20230316_szmvsz_kozlemeny

KÖZLEMÉNY:  Startolj velünk Udvarhelyen! 
Részletes információ:  20210430_szmvsz_kozlemeny

KÖZLEMÉNY: SZÉKELYUDVARHELYI KÓRHÁZ találkozó
Részletes információ: 20210615_szmvsz_kozlemeny

KÖZLEMÉNY10. GTK – Középiskolás Program döntője

Részletes információ: 20221215 szmvsz kozlemeny

KÖZLEMÉNY: Negyedik kiadásához érkezett a székelyföldi vetélkedő!
Részletes információ: 20230518_kozlemeny_vo4

KÖZLEMÉNY: A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, idén harmadszor díjazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó udvarhelyszéki vállalkozásokat.
Részletes információ:szmvsz_20230925_kozlemeny


MAGUNKRÓL

A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) 2009-ben alakult 24 vállalkozó kezdeményezésére.

A kezdetben még „Mikrovállalkozók Szövetsége” nevet viselő szervezet elsősorban a tagok érdekvédelem iránti igényét hívatott kiszolgálni, ugyanakkor másodlagos célként az általános gazdasági környezet fejlesztését tűzte zászlójára.

Az SZMVSZ, mint független, de a céljai érdekében együttműködő szervezet, az elmúlt időszakban sikeresen vette az akadályokat, kitartott az elvei mellett, hogy csak és kimondottan a tagok érdekeit figyelembe véve és előtérbe helyezve hozzon döntéseket.

Eredményességét számos olyan program és tevékenység bizonyítja, amelyek sikeresnek bizonyultak. Ilyenek az ingyenes szakmai tanácsadások (pl. jogi, cégbejegyzési, marketing stb.), a nyelvképzések, szakmai találkozók (pénzügyi, szabadalmi-védjegyoltalmi, munkaerőelhelyezési stb.), információszolgáltatások (pl. gazdasági hírösszefoglalók, heti rádióműsor…). Kimondottan sikeres ifjúsági programjaink (pl. ingyenes cégbejegyzés, iskolai gazdasági kézikönyv) mellett szociális téren is próbáltunk a saját és vállalkozóink erőforrásaival segíteni a gyengén-látókon, jól tanulókon, valamint segítettük az egészségügyi intézményeinket.

Ami a helyi gazdasági folyamatokat illeti, elemzésekkel és felmérésekkel alátámasztott javaslatcsomagokat állítottunk össze a döntéshozók számára: elsősorban az adók-illetékek esetében értünk el sikereket, valamint a vállalkozói státus tiszteletét, megbecsülését sikerült megerősíteni.

A vállalkozóink gyakran kerestek meg az országos rendeletekkel, törvényekkel, folyamatokkal kapcsolatos meglátásaikkal is, amelyeket több esetben is eredményesen továbbítottunk nemcsak az erdélyi magyar parlamenti érdekvédelem, hanem a román döntéshozatal felé is. Elmondhatjuk, hatékonyan dolgoztunk, hiszen céljaink és igényeink illeszkedtek az országos gazdasági elvárásokhoz, és törvények, tervezetek formájában fellelhetőek (ld. részmunkaidős adózás, cégbejegyzés – és vele a székhelyek bejegyzési módja és feltételei, a közalkalmazotti és magánszektorban dolgozók fizetésének összhangba hozásáról, vagy a speciális nyugdíjak rendszerének megszüntetésének szükségességéről, illetve az üdültetési jegyek minden munkavállaló számára való juttatásról…).

A Szövetség mindeközben egy nyitott és befogadó szervezetté is vált, ahol alkalmazkodva és rugalmasan állva a helyzethez érünk el eredményeket. Mindezek jeleként jelentősen bővült a szervezet tagsága, és nőtt az érdeklődés a tevékenysége iránt. Ennek egyik kézzelfogható jeleként, 2020-ban a tagok döntése nyomán, módosításra került a Szövetség Alapszabálya: a elkövetkezőkben nagyobb vállalkozásokat is befogad a szervezet, amelyet a nevének megváltoztatásával is jelezni kíván: „Magánvállalkozók Szövetsége”.

A következő időszakot illetően a közel 160 tagot számláló Szövetség célja továbbra is a nyitott, alázatot, megbecsülést és együttműködést feltételező munkavégzés.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]