Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége


Kapcsolat:
E-mail: info@vallalkozzokosan.sk
Web: www.vallalkozzokosan.sk

Cím:
Szepsi


Év Vállalkozója Verseny - 2022

Év Vállalkozója Verseny 2022 - Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége


MAGUNKRÓL

A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége immár 3. éve építi a felvidéki magyar vállalkozói közösséget. Ezalatt közel 600 vállalkozó csatlakozott a kezdeményezéshez. A szövetség feladata, hogy segítse a vállalkozások fejlődését, új üzleti kapcsolatok kialakulását tegye lehetővé. Mindezt olyan programokon keresztül teszi, mint a regionális klubtalálkozók, a vállalkozói reggelik, az Év Vállalkozója verseny, a mentorprogram, a VIP program és természetesen a Felvidéki Vállalkozói Expo. A szövetség honlapján (www.vallalkozzokosan.sk) mindemellett egy egyszerű regisztráció után bárki igénybe veheti a tanácsadási programokat, illetve felveheti a kapcsolatot bármelyik, a szövetséghez csatlakozott vállalkozóval.

Szervezetünk kapcsolatban áll számos Kárpát-medencei vállalkozói egyesülettel, amit a vállalkozók a külföldi terjeszkedéskor tudnak kamatoztatni. Célunk, hogy a vállalkozó minél több szakmai ismeretre és kapcsolati tőkére tegyen szert. Ezért hoztuk létre a szövetséget és ezért dolgozunk nap mint nap.

Az elmúlt 3 évben a szövetség folyamatosan fejlődött, számos vállalkozó csatlakozott hozzánk, különböző szegmensekből. Ennek hatására, továbbá a nagy érdeklődésnek köszönhetően úgy döntöttünk, szintet lépünk: a szövetség megnyitja kapuit a 40. életévüket betöltött vállalkozók előtt is – arculatot vált. Célunk, hogy szakmai kapcsolatok jöjjenek létre a tapasztaltabb, sikeres vállalkozók és a pályakezdő, fiatalabb generáció között. 2019 októberétől a szövetség hivatalos neve immár Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége!

Szlovákia foglalkoztatottságának 53%-át a KKV szektor teszi ki. Hozzávetőlegesen a GDP több mint 30%-át adja. Azonban nem csak gazdasági érvek legitimizálják a vállalkozói szövetség létezését. Nekünk itthon, Felvidéken más dolgunk is van. Régióink gazdasági megerősítése mellett egyben kell tartani közösségünket, perspektívát nyújtani az itt élők számára és megőrizni azt nyelvében, kultúrájában. Véleményem szerint a vállalkozó a hétköznap hőse. Remélem, közösségünk többezer ilyen hőst tud majd megtartani itthon, szülőföldünkön.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]