best rolex datejust turn o graph rolex calibre 2813 mens 116263 12mm review lights and home using the functionality pertaining to non-traditional, mentioning their phenomenon using the three-dimensional home.excel at masterpiece of design within the see includes parmigiani fleurier kalpa fake watches reddit. Dunatáj Egyesülés - Vállalkozó Információs Portál

Dunatáj Egyesülés

Kapcsolat
E-mail: dunatajegyesules@gmail.com
Telefon: 025/424-024
Web:  www.dunataj.eu

Székhely:
25000 Zombor,
Trg Svetog Trojstva 1, 20-as iroda

Iroda:
25000 Zombor,
Trg Svetog Trojstva 1 I/24


MAGUNKRÓL
2006. februárja és áprilisa között a Szülőföld Alap anyagi támogatásával elkészült három Nyugat-bácskai magyar falu – Doroszló, Kupuszina és Szilágyi – településfejlesztési programja.

 A településfejlesztési program a gazdasági megoldások keresése mellett számos adatot gyűjtött össze, amely a települések kulturális, szociális és közösségi helyzetére és életére vonatkoznak, és arra mutattak rá, hogy falvaink hasonló problémákkal küzdenek: a lakosság elöregedése és a fiatalok elvándorlása, a munkanélküliség, az önkormányzati és gazdasági fejlesztésekhez szükséges források hiánya, a tőkehiány, magyar nyelvű középfokú oktatási intézmények hiánya stb. Ahhoz, hogy a felmerülő gondokra megoldás is legyen a még magyar falvak összefogására és minél szorosabb együttműködésére van szükség, amelynek a legésszerűbb formája az önkormányzatok (helyi tanácsok) formális együttműködése.

 Abból a célból, hogy a kidolgozott program és az önkormányzati együttműködések a gyakorlatban is megvalósulhassanak fent említett három település Gombossal kibővülve létrehozta a Dunatáj – Egyesülés Nyugat-Bácska Fejlesztéséért civil szervezetet, amelynek a célja ezen kistérség gazdasági, önkormányzati és kulturális fejlesztésének elősegítése.

 Ezekhez a célkitűzésekhez 2008 tavaszán és nyarán további három Nyugat- bácskai település csatlakozott. Bezdánban, Nemesmiliticsen majd pedig Bácsgyulafalván nyitott a szervezet helyi irodát, együtműködve a Vajdasági Fejlesztési Hálóval.

 A Dunatájhoz csatlakozott Csonoplya, Őrszállás és Regőce is.

 Átalakult a szervezet struktúrája, 2013-ban iroda nyílt Zomborban, a Vajdasági Civil Központok egyikeként.

 A folyamatos projektírás, megvalósítás és tanácsadás mellett Jövőteremtő műhelyek, vezetőképzések, nyelvtanfolyamok, identitás őrző ünnepi alkalmak, tanulmányi kirándulások teszik lehetővé a térségben az ön- és a szervezet - vállalkozás fejlesztést.Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]