Vállalkozásokat támogatnak az EU-ban

Az Európai Unión belül a vállalkozások és az ipar sikere létfontosságú az általános foglalkoztatási arány és az új, jobb munkahelyek teremtése szempontjából. Ez a siker gyakran a munkaerő minőségén és készségein, valamint a változásokhoz való alkalmazkodási képességén alapul. 

A vállalatoknak és a munkavállalóknak képesnek kell lenniük arra, hogy előre lássák a gyors változásokat és alkalmazkodjanak azokhoz, hogy megállják a helyüket a mai gazdaságban. A munkahelyteremtés egyik fő módja a saját vállalkozás indításának segítése.

Unió-szerte számos vállalat és szervezet használja fel az Európai Szociális Alap (ESZA) forrásait, hogy éppen ezt tegye: tervezzen előre, javítsa a teljesítményt és találjon új munkamódszereket.


A kezdő vállalkozásokat is támogatja az ESZA

Az egyik szervezet, amely pontosan ezt teszi, üzleti mentorálási szolgáltatásokat nyújtanak a vállalkozóknak a kritikus kezdeti években, segítve őket abban, hogy erős alapot teremtsenek vállalkozásuk növekedéséhez.

A mikrovállalkozások különösen fontos célpontjai az ilyen típusú támogatásnak. Gyakran a munkahelyteremtés motorját jelentik és nagyon érzékenyen reagálnak a gazdaságban bekövetkező változásokra. Az ESZA finanszírozása segíti ezeket a vállalkozásokat abban, hogy hozzáférjenek a sikerhez szükséges képzéshez és tanácsadáshoz. 

A vállalkozásokba és az iparba történő uniós befektetés tehát nemcsak a munkahelyteremtés, hanem a növekedés ösztönzése és az innováció fellendítése szempontjából is létfontosságú Európa-szerte. Azáltal, hogy az EU támogatja a vállalatokat és a munkavállalókat abban, hogy gyorsan alkalmazkodni tudjanak a változó körülményekhez, biztosítja, hogy vállalkozásai és iparágai globális szinten versenyképesek maradjanak.

H.A.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]