Digitális marketing és erős értékek – Top üzleti trendek 2024-re a vállalkozásoknak

Mire érdemes odafigyelnie idén egy vállalkozásnak, amely sikert szeretne elérni? Előszöris lépést kell tartani a trendekkel. Ilyen a digitális marketing, az erős értékek, a papírmentesség is.

Senkinek sem kell bemutatni, milyen gyors tempóban fejlődik manapság a világ. Egy mai vállalkozás akkor lehet, illetve maradhat sikeres, ha lépést tart az üzleti világ és a technológia legfrissebb trendjeivel.

A 2024-es legfontosabb trendek közül az első háromról első cikkünkben esett szó. Lássuk a többit is.

Fontos az értékek előtérbe helyezése

Az erős értékek soha nem mennek ki a divatból. Az előrejelzések szerint 2024-ben ez lesz a kisvállalkozások következő trendje.

Az elmúlt években a fogyasztói magatartás megváltozott, sokan a vásárlóerejüket pozitív társadalmi hatás elérése használják fel. Sokak számára fontos a környezeti felelősségvállalás, ami befolyásolhatja a pénzük költését.

Ennek eredményeként 2024 lehet az az év, amikor környezetbarát üzleti gyakorlatokat kezdünk el alkalmazni. Lássuk, milyen egyszerű módszereket használhatunk a kisvállalkozások fenntarthatóbbá tételére.
 
Fontos a digitális marketing és az értékek előtérbe helyezése
Fontos a digitális marketing és az értékek előtérbe helyezése

-Papírmentes működés


Jobban járunk, ha környezetbarát csomagolást választunk. Vállalkozásunk karbonlábnyomát alacsony teljesítményű izzókkal, mozgásérzékelős lámpákkal és egyebekkel tudjuk csökkenteni.

A fenntarthatóság pedig csak a jéghegy csúcsa. Jótékonysági szervezetekkel is együttműködhetünk, ha bevételünk egy részét nekik adjuk, vagy adományokat gyűjthetünk élelmiszerbankoknak és menhelyeknek.

-Vessük be a digitális marketinget

A fejlődő technológiák megjelenésével együtt jár a fejlődő marketingstratégiák szükségessége. A webes jelenlét nagyon jó – de csak a kezdet.
A kisvállalkozások számára előnyös, ha megtanulják megérteni digitális elemzéseiket és felhasználni a tanultakat, hogy a legtöbbet hozhassák ki abból, amit az internetre feltettek.

Az értékesítés és az elköteleződés nyomon követése segíthet abban, hogy stratégiát készítsenek, mit és mikor tegyenek közzé. Nem kell feláldozni a személyre szabott ügyfélélményt. Valójában az ellenkezőjét érjük el: az online ügyfélút optimalizálásával pozitív benyomást kelthetünk és az ügyfelek jól érzik majd magukat, ha újra velünk dolgozhatnak.

A kisvállalkozási státusz kihasználása

A nagy boltokkal, nemzeti láncokkal és franchise-okkal teli világban a sok, fáradt fogyasztó inkább kisvállalkozásokat támogat.

A márka- és marketingstratégiánk kialakításakor igyekezzünk saját előnyükre fordítani ezt. Tisztában vagyunk vele, hogy nem kevés az az erőfeszítés, amely egy kisvállalkozás működtetéséhez szükséges –a fogyasztók támogatni szeretnék a kemény munkát. 

Fogadjuk el és fordítsuk javunkra azt a jóindulatot, amelyet kisvállalkozási státusza kölcsönöz nekünk. Mutassuk be, mitől egyedi a vállalkozásunk. A közösség bevonása nagyszerű módja annak, hogy vállalkozásunkat bemutassuk és tudassuk az ügyfelekkel, hogy a márka mögött személy, személyek állnak.

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]