Technológia – 6 top üzleti trend 2024-re a vállalkozásoknak

Lépést tart az iparágunk a trendekkel? Lássuk, miket érdemes szem előtt tartania egy vállalkozásnak 2024-ben, ha sikeresek szeretnénk lenni.

A mai világ igen gyors iramban fejlődik. Nem kötelező természetesen „divatosnak” lenni, ám egy vállalkozásnak fontos lépést tartania az üzleti világ és a technológia legfrissebb trendjeivel, ha sikeres szeretne lenni – avagy az kíván maradni.

Íme az a 6 trend, amelyekre a kisebb és nagyobb vállalkozások tulajdonosainak gondolniuk kell 2024-ben.

1.A mesterséges intelligencia beiktatása

A feltörekvő technológiai eszközöknek köszönhetően a mesterséges intelligencia (MI) ma már elérhetőbb, mint eddig valaha. Miközben a mesterséges intelligencia az emberi beszélgetések utánzásának képességével hódítja meg a világot, a vállalkozások tulajdonosai produktívabb felhasználási módokat is találtak ennek a technológiának.

Az Egyesült Államok Kisvállalkozói Szövetségének jelentése például feltárta, hogy a kisvállalkozási műveletekhez – a marketinghez, ügyfélszolgálathoz és egyéb tevékenységekhez - mesterséges intelligencia-eszközöket használó tulajdonosok túlnyomó többsége ezeknek az eszközöknek tulajdonítja üzlete nagyobb sikerét.

Az MI hatékony eszköz lehet a hatékonyság növelésére, a hibák csökkentésére és az erőforrások megtakarítására. Bár nem veszélytelen, a megfelelő alkalmazás komoly segítség lehet a vállalkozásunk sikeréhez 2024-ben.
 
Technológia – 6 top üzleti trend 2024-re a vállalkozásoknak
Technológia – 6 top üzleti trend 2024-re a vállalkozásoknak
2. Összpontosítsunk az ügyfélélményre

A jelenlegi technológiák kényelmes lehetőséget nyújtanak a fogyasztók eléréséhez. Ám a vásárlói élmények digitalizálásának megvannak a maga árnyoldalai is. Sok fogyasztó úgy gondolja, hogy bizonyos emberi interakcióra szükség van a pozitív vásárlói élményhez.

A 2024-es esztendő remek alkalom lehet arra, hogy ügyfeleink útját intuitívabbá és személyesebbé tegyük.

Az ügyfélszolgálati készségeinek felfrissítése ehhez remek kiindulópont lehet. Ez magában foglalhatja:

-Összepontosítás a kényelemre

-Visszajelzés kérése és fogadása

-Személyes szolgáltatás nyújtása e-mail helyett

Emellett a webhely felhasználóbarátabbá tétele és a marketingstratégia frissítése nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalkozás a lehető legjobb élményt nyújtsa ügyfeleinek.

3. Kiemelt fontosságú a kiberbiztonság 

Az adatszivárgás pusztító erejű lehet egy kisvállalkozás számára. Ha az ügyfelek személyes adatait ellopják, értesíteni kell őket erről, mivel ez személyazonosság-lopás veszélyének teszi ki őket.

Persze, messze nem az egyetlen kockázat. Egy ilyen jellegű digitális biztonsági probléma a vállalkozás hírnevét is alááshatja.

Idén, 2024-ben fokozottan ügyelni kell arra, hogy kiberbázisaink megfelelően működjenek. Kezdjük azzzal, ami az irányításunk alatt áll.
Néhány kiberbiztonsági tipp kisvállalkozások számára:

-Rendszeres adatbiztonsági képzés magunk és alkalmazottaink számára

-Megfelelően ellenőrizve legyen a fizetésfeldolgozók és a vállalkozással együtt dolgozó bankok, adatbiztonságának biztosítása

-Ragaszkodjunk a biztonságos jelszavakhoz minden munkahelyi fiókban és hardveren

-A kiberbiztosítási kötvény egy jó módja annak, hogy vállalkozásunk proaktív legyen kiberbiztonságával kapcsolatban. Abban az esetben, ha vállalkozásunkban adatvédelmi incidenst tapasztalunk, az ilyen típusú szabályzat általában segít fedezni a következőkkel kapcsolatos költségeket:

-az adatvédelmi incidens feltárása és kijavítása

-az ügyfelek értesítése, akiket érinthetett a jogsértés

-válságkezelés és PR.

Ügyeljünk arra, hogy sose maradjon sebezhető vállalkozásunk a számítógépes fenyegetésekkel szemben. Ne feledjük, a kibervédelem egyben márkavédelem is.

A cikket folytatjuk.

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]