PDF letöltés

Hitelnyújtás feltételei 4. - Folyósítás

Cikkünkben a folyósítás mikéntjéről és definíciójáról olvashatunk.

 A folyamat utolsó (és sok esetben a bank szempontjából a legkomplikáltabb) fázisa a folyósítás lebonyolítása. Ez nem csupán annyit jelent, hogy az aláírt szerződések birtokában a bank folyósítja a kívánt összeget. A folyósítást megelőzően a bank folyósítási ellenőre egyezteti a benyújtott dokumentumok és a döntésben foglaltak összhangját, és bármely eltérés esetén megtagadhatja a folyósítási engedély kiadását.

A különböző felügyeleti szervek ellenőrzéseik során azt is megvizsgálják, hogy milyen a bank folyósítási gyakorlata. A döntésben foglalt feltételektől csak újabb döntéssel lehet eltérni, melyet sok esetben ugyan azon a döntéshozói szinten kell meghozni, ahol az eredeti döntés is megszületett. Ez egy Igazgatósági döntés esetében akár több héttel is késleltetheti a folyósítást.

Amennyiben minden feltétel teljesült, akkor történhet meg a hitel folyósítása a kívánt devizanemben, a kívánt számlaszámra.Forrás: Gál Erzsébet: Hitelkérelem és banki ismeretek(2013), vallalkozo.info


Korábbi cikkünkben  a befektetőkeresés előtti teendőkről olvashattak.


 

Amennyiben finanszírozás és tőkebefektetés témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

 

Orbán Balázs