Egészségpénztár(1)

Aktuális Finanszírozási Hírek – 5.hét - Finanszírozzuk olcsón dolgozóinkat!

A 2014. év sláger terméke lehet a vállalkozások Egészségpénztárakhoz való csatlakozása!!!

Sok mikro- és kisvállalkozás nem is gondol arra, hogy dolgozói ösztönzése céljából, a szokásosan magas költségű bérfizetés kiegészítéseként bevezesse cégénél az egészségpénztárba való befizetés rendszerét.

Az ilyen jellegű, a céges ösztönzési költséget is kímélő lehetőségek közül, a hagyományosan a bankszámlára megkapott bérhez felhasználási lehetőségek oldaláról leginkább hasonlító rendszer, az egészségpénztári tagsághoz kapcsolódó befizetések és az ott felgyülemlett számlaegyenleg használata.

A leggyakoribb ellenérv:

„Na de nem lehet bármire használni az Egészségpénztári számlán levő összegeket, ezért a dolgozóimra nem tudom rákényszeríteni! Egyébként is ők sohasem betegek. Ne is legyenek, mert szükségem van rájuk. És egyébként is miért jó ez nekem?” szokott elhangozni a vállalkozás vezetőitől, mint a leggyakoribb ellenérv.

Az itt elhangzott állításokra egyszerű válaszok adhatóak:

Valóban nem lehet bármire felhasználni az Egészségpénztári számlákon felgyülemlett összeget. Azonban a felhasználók köre és a felhasználási terület olyan kiterjedt, hogy az ilyen formában megkapott juttatások felhasználása nem ütközik akadályba.

Legnépszerűbb felhasználási területek:

         o  gyógyszerek (humán gyógyszerek, tápszerek, babaápolási cikkek, gyógyhatású termékek, stb.)

         o   gyógyászati segédeszközök (szemüveg, kontaktlencse, pelenka, vérnyomásmérő, gyógymatrac, stb.)

         o   egészségügyi ellátások (fogorvos, szemészet, gyógytorna, nőgyógyászat, bőrgyógyászat, stb.)

         o   egészség megőrzést szolgáló un. preventív szolgáltatások (szűrőprogramok, stb.)

        
Felhasználók köre:

A szerződő munkatárs mellett az un. „szolgáltatási kedvezményezettként” megjelölt, tetszőleges számú közeli hozzátartozó által   vásárolt termékek és szolgáltatásokra kapott számlák is kifizethetők az Egészségpénztári számla egyenlegéből.

A közvetlen hozzátartozók által egészségpénztári számla terhére vásárolt és készpénzben kifizetett termékek ellenértékét a Pénztár néhány napon belül jóváírja a számlatulajdonos bankszámláján.......


Következő cikkünkben az Egészségpénztárakhoz való csatlakozás előnyeit ismerhetjük meg...

 

Orbán Balázs

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]