Szocho kedvezmény – Egyéb – megváltozott munkaképességű vállalkozók (1)

Összefoglaló a Szocho kedvezményekről ld.: 2015.06.24.
B) A megváltozott munkaképességű vállalkozók
 
A megváltozott munkaképességű vállalkozók után érvényesíthető Szocho kedvezményének szabályai nem változtak.
 
  • A kedvezmény egyenlő az egyéni vállalkozó, illetve társas vállalkozó megváltozott munkaképességű tagja után megállapított adóalap, legfeljebb a minimálbér 2-szeresének 27 %-ával.
  • A megváltozott munkaképességű vállalkozók után nyújtott támogatás EU-s szabályok szerinti csekély összegű támogatásnak minősül.
  • A csekély összegű támogatás odaítélésének feltétele, hogy a kedvezményezett nyilatkozik, miszerint a megelőző három pénzügyi évben általa igénybe vett csekély összegű támogatások támogatástartalma nem haladja meg a 200 ezer eurónak (közúti szállításnál a 100 ezer eurónak) megfelelő forint összeget.
  • A szabad vállalkozási zónában működő vállalkozásoknál alkalmazott munkavállalók után igénybe vett Szocho kedvezmény az EU-s szabályok szerint regionális támogatási programnak minősül.
 

Kedvezmény megnevezése

Kedvezmény mértéke

Igénybevétel feltétele

Időtartam

Megváltozott munkaképességű vállalkozók kedvezménye

Az egyéni vállalkozó által saját maga után megállapított, illetve meghatározott gazdálkodók tagja után a kifizető által megállapított adóalap, de legfeljebb a minimálbér kétszeresének 27 %-val

Ha az egyéni vállalkozó, illetve tag 2011.12.31-énI., II., III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra volt jogosult és rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül, vagy rokkantsági ellátásban részesül és egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 50%-os vagy kisebb mértékű

  

 

Amennyiben adó témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]