Reklámadóval nincs feladat 500 milliós reklámtevékenység vagy havi 2,5 millió alatti megrendelés esetén

Korábban már foglalkoztunk a reklámadóval és hogy kit terhel, illetve, hogy aki fizetésre nem köteles annak bevallást sem kell benyújtania.
Azóta további megerősítést nyert a Reklámadó tv. azon [7. § (6)] bekezdése, mely szerint amennyiben egy adóalanynak nem keletkezik adófizetési kötelezettsége, akkor bevallási kötelezettség semmilyen esetben sem terheli.
 
Az NGM álláspontja szerint amely adóalanynak a reklámtevékenységből származó adóévi nettó árbevétele nyilvánvalóan nem éri el az 500 Mó Ft-ot, illetve megrendelőként a reklám közzétételével kapcsolatban a nyilatkozat hiánya miatt az ellenérték (nettó, ÁFA nélküli érték) alatta van a havi 2,5 Mó Ft-nak, ez esetben nem szükséges semmilyen, a reklámadóra vonatkozóan kimutatást, számítást, táblázatot készíteni.
 
Ugyancsak az NGM álláspontja, hogy a jogszabályokban előírt megjelenési forma, kötelezettség esetén, amennyiben az adóalany köznapi értelemben, szokásos módon használja nevét, védjegyét, a közös megjelenítést bemutató logóját különböző felületeken, úgy az nem minősül saját reklámnak.

Amennyiben adó témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]