Tudás és üzlet kéz a kézben - Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem

Győr, 2023. április 27. – Stratégiai együttműködésre lépett egymással a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem. A vállalkozói érdekképviselet VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetem rendezvénysorozat első eseményén, Győrben, a felsőoktatási intézmény Menedzsment Campusán megtartott rendezvényen az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására is sor került.

Ünnepélyesen aláírták a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Széchenyi István Egyetem (SZE) együttműködését elindító megállapodást csütörtökön, a VOSZFESZT eseményén.

A vállalkozások érdekében megvalósult szövetség a friss ötletek, az új lehetőségek és az innovatív szemlélet egyik első számú inkubátorának számító győri felsőoktatási intézménnyel együttműködve valósul meg – hangzott el az eseményen.

A tudás integrálása

Napjainkban a gazdasági élet feltételeihez való alkalmazkodásban a legfontosabb tényező a tudás lett. Míg a korábbi évszázadokban a nyersanyag, a népesség és más, hasonló tényezők adták a gazdasági siker alapját, manapság leginkább az dönt, hogy milyen hatékonysággal tudjuk integrálni működésünkbe a tudomány eredményeit – mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. A vállalkozóknak nem csupán tisztelniük, hanem alkalmazniuk is kell a tudást, az akadémiai világnak pedig számítania kell a vállalkozásokra, amelyek egyre fontosabb partnerré növik ki magukat az egyetemi kapcsolatrendszerben – tette hozzá.Prof Dr Friedler Ferenc, Prof Dr. Palkovics László, Németh Zoltán,
Dr. Kovács Péter, Eppel János, Dr. Filep Bálint
Egy egyetem attól jó, hogy az oktató- és kutatómunkán túl élő, és eredményes kapcsolatot tart fenn a vállalkozásokkal, a gazdasági élet szereplőivel is. A kutatás sikerének fokmérője az alkalmazhatóság – mondta el a rendezvényen Dr. Filep Bálint a Széchenyi István Egyetem elnöke. „A tudás és az üzlet kéz a kézben jár” – fogalmazott.

 

Hozzátette: a most létrejött együttműködés eredményeképpen a hazai és nemzetközi vállalkozások fizikai közelségbe kerülnek a felsőoktatási intézmény oktatóival és hallgatóival, hiszen az Egyetem Science Parkjában önálló VOSZ-iroda létesül.

Win-win helyzet

Nem véletlen, hogy a vállalkozások és a felsőoktatás ilyen együttműködése elsőként Győrben jön létre – mondta el beszédében Prof. Dr. Palkovics Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az egyetemek számára a jövőt jelenti az, hogy a vállalkozásokkal szoros kapcsolatokat ápolnak, a huszonegyedik századi korszerű felsőoktatás a gazdasági életben is aktív, munkája révén pedig újabb innovációkat generál” – jelentette ki. Ez az Egyetemnek és a vállalkozásoknak is kölcsönösen előnyös, win-win helyzetet jelent – tette hozzá.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]