Megjelent a 9. Kohéziós Jelentés

Az Európai Bizottság közzétette a 9. Kohéziós Jelentést, amely értékeli az Unió kohéziós helyzetét. Az elmúlt 20 évben az EU ezirányú törekvése figyelemreméltó konvergenciát hozott Közép- és Kelet-Európában, ám a kohézióért ma jobban meg kell küzdeni, mint valaha

A március 27-én nyilvánosságra hozott jelentéssel összefüggésben a kihívásokat, valamint a belső piacot érintő kérdésekről az Európai Bizottság megtartotta Kohéziós Fórumát. Magyarország a tagállamok közül az elsők között reagált az uniós folyamatokra a 2024. április 18-án megrendezett Cohesion Summit 2024 konferencia alkalmával, amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda közösen szervezett. Az előadások visszanézhetők erre a linkre kattintva

Bővebben

Lehetőség a deep-tech innovációk számára

Az igazán újszerű, tudományos kutatáson alapuló innovációk ("deep-tech") leggyakrabban az egyetemek környezetéből származnak világszerte. Gondoljunk csak a Szilícium-völgy-re, ahol mára egy egész régió leghíresebb jellemzője az innovációk sikeres piacra vitele. Ennek mintájára Magyarországon is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az egyetemek körül működő technológiai transzfer irodák.

 

A legfrissebb kezdeményezés keretében 5 hazai egyetem egyenként 500 millió HUF állami támogatással hozott létre saját tulajdonú cégeket, amelyek működése 3 évre biztosított. Ezek a cégek a projekt következő fázisában keresik majd a tevékenységükhöz illeszkedő innovatív vállalkozásokat. Az MFOI pedig azzal támogatja ezeket a transzfer irodákat a tevékenységük finanszírozásában, hogy segíti őket a közvetlen brüsszeli forrásokért való pályázásban.

 

A kezdeményezés további részleteiért keresse kollégáinkat az info@mfoi.org címen.Digitális Európa Program

Május végéig még lehet pályázni a Digitális Európa Program pályázataira! Az Európai Bizottság kiadta a Digitális Európa Program 2024-es első pályázati hullámát, több mint 20 pályázati lehetőséggel.

RészletekLIFE Program

Az Európai Unió LIFE Programjának 2024-es új pályázat csomagja meghirdetésre került környezet-és természetvédelemi témájú projektek számára! A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda május 22-én tart magyar nyelvű Információs Napot a megjelent pályázati felhívásokkal kapcsolatban.

RészletekÖnkormányzati hírek és pályázati lehetőségek

Számtalan nyitott, közvetlen uniós pályázatot hirdet az Európai Bizottság az önkormányzatok számára. Összegyűjtöttük az aktuálisan elérhető lehetőségeket.

Bővebben

Sikerek, aktualitások az egészségügy területéről

 

Az MFOI büszke arra, hogy az egészségügyi üzletága 2024 első negyedévének végére aktív részese lett nem csak a közvetlen EU-s pályázati ökoszisztémának, de a hazai egészségügyi szektornak is. Az Országos Kórházi Főigazgatósághoz tartozó állami ellátási szervektől kezdve az orvostudományi karokkal rendelkező egyetemeken, a KKV-szektoron és a gyógyszeripari szereplőkön át az egészségügyi nonprofit szervezetekig minden partnerrel kapcsolatot építettünk ki, és az igényeket személyre szabottan igyekszünk kiszolgálni.

 

Az állandó brüsszeli jelenlét, az információcsere és az érdekérvényesítés révén célunk, hogy minél több magyar pályázó kapcsolódjon be a közvetlen EU-s programokba, és minél többen sikeresen részesüljenek a rendelkezésre álló forrásokból. Továbbá fontos, hogy Magyarország határokon átnyúló egészségügyi nehézségeinek megoldásában az EU is részt vegyen, mint például a globális ellátási láncok átszerveződése miatt kialakult gyógyszerellátási helyzetben.

RészletekHírek az agráriumból

Tudta, hogy az EU élelmezésbiztonságot a következő 5 év egyik legfontosabb prioritásává emeli? Tekintse meg az agrár- és élelmiszeriparra vonatkozó trendeket és az iparágat érintő kiemelt pályázati lehetőséget.

RészletekEgyüttműködések

Az MFOI is nagy hangsúlyt fektet a kooperációra, különösen az ernyőszervezetekkel való együttműködésre, mert rajtuk keresztül számos hazai és határon túli szervezethez eljuttathatjuk az uniós programok hírét.

Részletek

Reméljük, hogy hírlevelünk hasznos információkkal szolgált Önnek. Amennyiben bármely témánk felkeltette az érdeklődését, további információra lenne szüksége, kérdése merült fel, vagy javaslata lenne a jövőbeni tájékoztató kiadványunk témáit illetően, keressen minket az info@mfoi.org e-mail címen.

 

Közösségi média felületeinken naponta jelentkezünk aktuális hírekkel. Keressen fel minket FacebookonLinkedInen és X-en, és csatlakozzon követőinkhez, hogy ne maradjon le semmiről!

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]