Fenntartható vállalkozásra ösztönöz az MKIK

Az MKIK Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás programja a hazai kkv-k számára teszi lehetővé a fenntarthatóság mindennapi vállalati működésben alkalmazható gyakorlatának szakértők és mentorok bevonásával történő megismerését.


A program szolgáltatáscsomagjának alapja a Fenntarthatósági Kézikönyv, mely az MKIK (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara) és a KPMG (Magyarország egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társasága) együttműködésében, dr. Szili Katalinnak, az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapítójának és tiszteletbeli elnökének, az Országgyűlés volt elnökének közreműködésével valósult meg. A programot a kézikönyv mellett csoportos mentorálási események és e-learning tananyagok teszik majd teljessé.

„A fenntarthatóság, a környezettudatos szemléletmód, a vállalkozások működésének „zöldítése” ma már mindenki számára fontos”- szögezte le dr. Szili Katalin. Dr. Mezősi Balázs, az MKIK szakmai vezetője később hozzátette: „A 21. századi vállalkozások tudatos működésre történő felkészítésében a fenntarthatóságnak egyre fontosabb szerepet kell betöltenie, ezért is érezte az MKIK feladatának, hogy a már 2018 óta sikeresen futó Mentorprogramján belül létrehozzon egy dedikált fenntarthatósági programot.”

Az MKIK programja sok szempontból előremutató: a szakértők mellett mentorok, azaz sikeres, gyakorló vállalatok tudásátadását kombinálja vállalatlátogatásokkal, így nagyon gyakorlatias és aktuális tudást közvetít. A vállalatok számára a program ingyenes, hiszen a projektet az Európai Unió és a magyar kormány társfinanszírozza. A részvétellel ráadásul többlet pontok érhetők el  a korábbi GINOP és az aktuális GINOP Plusz pályázatokon.

A  program az MKIK Országos Vállalkozói Mentorprogram (GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001) keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt az Országos Vállalkozói Mentorprogram oldalán olvashatnak.

G.B.


(Forrás: mkik.hu)

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]