Újabb technológiafejlesztési pályázatok

Év végéig még újabb pályázatok várhatók technológia-fejlesztésre

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a magyar gazdák számára még az év végéig várható újabb élelmiszeripari, esetleg állattenyésztési technológiafejlesztésre kiírt pályázat.

A kormány a hamarosan lezáruló uniós fejlesztési ciklus minden agrár- és vidékfejlesztésre fordítható forrását fel fogja használni, ennek érdekében várható, hogy újabb, kisebb keretösszegű pályázatokat hirdetnek meg az év végéig élelmiszeripari, esetleg állattenyésztési technológiák fejlesztésére a korábban már elnyert, ám valamilyen okból fel nem használt támogatásokból.

Czerván György államtitkár úr elmondta, hogy bár jövőre új uniós fejlesztési ciklus kezdődik, 2014 még átmeneti év lesz, melynek során már a következő 7 éves periódus költségvetési keretének terhére, ám az eddigi jogcímek alapján igényelhetők a támogatások.  Magyarország jövő évi büdzséje előreláthatólag az idei szinten tartja az agrártámogatásokat.

Az új uniós tervezési időszak prioritásai között megtalálható a kormány agrárstratégiájában is kiemelten szereplő öntözés, kertészet, állattartás és élelmiszeripar technológiai fejlesztése és ezen ágazatok versenyképességének javítása.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]