Munkabalesetek képekben - Sarokcsiszoló

A sarokcsiszolóval történő munkavégzés a szabályok be nem tartása esetén súlyos balesetet okozhat. Most egy ilyen esetet ismertetek.

Figyelmeztetés! Az oldalon lévő egyes tartalmak (kiskorúakra káros, durva képfelvételek) megtekintése csak 18 éven felüli személyek számára ajánlott!

Egy munkás tetőn végzett alumíniumlemez vágást. A korong mérete (230 mm) nagyobb volt, mint a megadott fordulatszámhoz tartozó vágókorong méret (150 mm).

A vágáshoz használt vágókorong elrobbant, majd a korong darabkái a sérült arcába csapódtak, ami komoly sérüléseket okozott az orr és az ajak környéki területen.

A törött vágókorong


Gyári adatok

 

A baleset elkerülhető lett volna, ha a dolgozó nem távolítja el a sarokcsiszoló védőburkolatát és az előírt méretű vágókorongot használja.

A nagyobb méretű vágókorong külső kerületének jóval nagyobb a sebessége azonos fordulatszám esetén, így nagyobb a valószínűsége a korong szétrobbanásának is.

Amennyiben munkabiztonság témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Előző cikkünket  "A kockázatok rangsorolása címmel ajánlom olvasóim figyelmébe.

Kling Péter
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]