A „Munkában megrokkantak és elhunytak” XIX. Nemzetközi Emléknapja alkalmából rendezett konferencia

A konferencia témája a munkavédelem nemzetközi helyzete, a foglalkozás-egészségügy szabályozása volt elsősorban.

A „Munkában megrokkantak és elhunytak” XIX. Nemzetközi Emléknapja alkalmából a Főcze Lajos Alapítvány jóvoltából, a Szakszervezetek Házában rendezett konferencia adott méltó kereteket a munkavédelem nemzetközi helyzetének, a foglalkozás-egészségügy szabályozásához kapcsolódó észrevételek vagy éppen a munkavédelmi képviselet előtt álló kihívások ismertetésére április végén.

A Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Nemzetközi Emléknapjának estéjén a munkabaleseti áldozatok csepeli emlékhelyén tartott közös megemlékezést a hazai munkavédelmi szakma és az érdekvédelemi szervezetek több képviselője. A megemlékezésen az dr. Bakos József főigazgató-helyettes és a Hivatal számos munkatársa is részt vett.

Tavaly 75 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebből 8 halálos kimenetelű munkahelyi balesetet regisztráltak a fővárosban.

A közös megemlékezés, gyertyagyújtás hazánkban is jóval több, mint szimbolikus gesztus, hiszen évről évre jelentős számú áldozatot követelnek az egészségre ártalmas, illetve balesetveszélyes munkakörülmények.

Amennyiben munkabiztonság témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Előző cikkünket  " Munkabalesetek képekben - Oxigén és olaj találkozása címmel ajánlom olvasóim figyelmébe.

Kling Péter

 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]