SZMVSZ – SZÉKELYUDVARHELYI KÓRHÁZ találkozó

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS-re került sor a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége és a székelyudvarhelyi Kórház
képviselői részvételével.


KÖZLEMÉNY

2021. június 15.

SZMVSZ – SZÉKELYUDVARHELYI KÓRHÁZ találkozó

A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) kezdeményezésére az elmúlt napokban egy kerekasztal beszélgetésre került sor a Kórház vezetőségével. Az SZMVSZ-t Jakab Áron Csaba elnök, Ambrus Sándor és Burus Tibor alelnökök képviselték, a Kórház részéről Dr. Borka-Balás Attila menedzser és Dr. Szöllősi Attila orvosigazgató vett részt a megbeszélésen.

Amint az elhangzott, a város lakói magukénak érzik a kórházat, érdekli a sorsa, és, amennyiben szükséges, támogatják is működését – ahogyan ez többek közt az SZMVSZ vállalkozói részéről is megtörtént az elmúlt időszakban. A találkozó célja, hogy az új menedzsment tagjaival formális és tartalmi kapcsolat épüljön ki a vállalkozói szféra képviselői részéről, és eszmecserét folytasson a kórház jelenét és jövőjét illetően.

Több téma részleteiben is megbeszélésre került, mint például a kórház költségvetése, az alkalmazottak megoszlása, vagy az orvoslakások kérdése – és kiemelten az asszisztensképzés jövője.

Felmerült a kiugrási pontok kérdésköre is, ahol infrastrukturális és felszereltségi (melegvíz előállítás optimalizálása, a digitalizálás szükségessége a sorban állások megszüntetéséért, érsebészeti műszerek beszerzése) prioritások is szóba kerültek.

A vállalkozók érdekeinek képviseletében az SZMVSZ szorgalmazta, a törvényes előírásoknak megfelelően, a helyi vállalkozások helyzetbe hozását is.

A felek egyetértettek abban, hogy az intézményes kapcsolat erősítése mindkét fél érdeke, és a jövőben hasonló találkozókat rendszeresítenek.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]