Székelyföldi Vállalkozói Szervezetek Fórumának III. ülése

Az ülés napirendjén kiemelten a Fórum II. ülésén, a fórum tagjai által megfogalmazott és aláírt, majd a megyei önkormányzatoknál iktatott, Székelyföldi Vállalkozásfejlesztési Stratégia megvitatása szerepelt.

Székelykeresztúron ülésezett a Székelyföldi Vállalkozói Szervezetek Fóruma

KÖZLEMÉNY

A múlt hét második felében, július 08-án került sor a Székelyföldi Vállalkozói Szervezetek Fórumának harmadik ülésére. A fórumra, melynek házigazdája a székelykeresztúri KVKA Business vállalkozói szervezet volt, meghívást kaptak a székelyföldi megyék vezetői is. 


A Székelyföldi Vállalkozói Szervezetek III. Fórumán Hargita megye önkormányzatát Borboly Csaba elnök, Maros megye önkormányzatát Kovács Mihály Levente alelnök és Kovászna megye önkormányzatát Jakab István Barna alelnök képviselte. A tanácskozáson részt vett Fejér László Ödön RMDSZ-es szenátor is.

Az ülés napirendjén kiemelten a Fórum II. ülésén, a fórum tagjai által megfogalmazott és aláírt, majd a megyei önkormányzatoknál iktatott, Székelyföldi Vállalkozásfejlesztési Stratégia megvitatása szerepelt.


                                belso400_IIIforum


A vállalkozói szervezetek képviselői röviden bemutatták a javaslatukat, kiemelve az egyes régiókra jellemző egyedibb igényeket. Egyértelművé tették, hogy egy átfogó, intézkedési tervekkel, mutatókkal ellátott stratégiában látják a kiugrást, melynek elkészítéséért közösen dolgoznának a vállalkozók a döntéshozatallal. 
A megyei vezetők a felvetést érintő beszámolóik után jelezték egyetértésüket a céllal kapcsolatban, felajánlva a vállalkozói képviseleteknek az egyes megyei erőfeszítésekben való részvételi lehetőséget.

A vállalkozói szervezetek képviselői értékelik a megyei döntéshozók pozitív hozzáállását a Fórum munkájához, ugyanakkor megállapítható, hogy a három megyei gazdaságfejlesztési stratégia elvárások szerinti összefésülésének teljesítéséig még nagyon sokat kell dolgozni.

Az SZVSZF elkövetkező, negyedik találkozójának tervezett időpontja szeptember 16., házigazdája a Csíki Vállalkozók Egyesülete (CSVE) lesz.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]