KÖZLEMÉNY - Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége

A pénzügyminisztérium hétfőn este közvitára bocsájtott tervezete tartalmazza azon változtatások sorát, melyekkel a kormány az adótörvénykönyvet módosítaná.

A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) a tervezettel kapcsolatban a következő álláspontot fogalmazza meg:

A tervezett általános fiskális módosításokkal a kormány egyértelműen nem segíti a munkaerőhiány, járványidőszak, magasan tartott energiaárak, elszabadult infláció által kivéreztetett gazdasági szereplőket, hanem összességében plusz terheket ír elő számukra.

A tervezett intézkedések, meglátásunk szerint, további vállalkozások megszűnését eredményezhetik, felerősíthetik a munkaerő elvándorlását és a fekete gazdaság térnyerését!

Ami még súlyosabbá teszi a helyzetet, hogy a mindezek eredményeképpen tervezett, megnövekedett állami bevételek nem a beruházások erősítését, kiegészítését szolgálnák.

Egy valós, fenntartható, jövőbe mutató fejlesztő stratégiát nélkülöző bevételéhséget nem tudunk támogatni!

Javasoljuk első körben szétnézni a saját portán: ajánljuk figyelmükbe az adó behajtását, a feketegazdaság visszaszorítását, a felduzzasztott közszféra karcsúsítását – és főként a beruházásokat, melyek eredményeképpen a fiatal munkaerő nem tervezi menekülni az országból már a középiskolai, egyetemi tanulmányokat követően!

Az SZMVSZ határozottan elutasítja az adózással, valamint mikró- és egyéni vállalkozásokkal összefüggő javaslatokat.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]