Felvidéki Vállalkozói Expónak Kassa adott otthont

A Felvidéki Vállalkozói Expot negyedik alkalommal rendezte meg a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége, ez alkalommal Kassán.

Az expon 40 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait, a felvidék minden régióját képviselve.

A kiállítók standjára a közönség és a résztvevők szavaztak, melynek eredményeként három, legtöbb szavazatot kapott vállalkozás oklevél és pénzjutalomban részesült. (250, 500, és 1000 EUR) 

 

A Szlovákiai Magyar Vállalkozói Szövetség létszámában komoly növekedés következett be, 2019 - ben a KMVNF megalakulásakor 600 fő volt a tagság létszáma, jelenleg 800, melyhez gratulálunk.

Czomba Csaba megbeszéléseket folytattott a KMVNF - ről Forró Krisztiánnal a Magyar Közösség Pártja elnökével, Csík Lászlóval a CED ügyvezetőjével, Mihók Gáborral a CED kassai regionális képviselőjével, valamint Hajnal Virággal a nemzetpolitikai államtitkárság főosztályvezetőjével.

                                                     
                        Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke

Az Expo  megnyitóján Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke elmondta, ez a Felvidéki Vállalkozói Expo negyedik évfolyama.

Az első hármat Dunaszerdahelyen rendezték, s örül, hogy most sok nyugat- és közép-szlovákiai vállalkozót sikerült elhozni keletre, ahogy annak is, hogy a keletiek eljöttek a rendezvényre. Mint mondta, az elmúlt időszak senkinek nem volt egyszerű, de gazdasági szempontból a mikro- és kisvállalkozók kerültek a legnehezebb helyzetbe. Úgy fogalmazott, nem voltak kegyesek hozzánk az utóbbi hónapok, de a vállalkozók nagy része, ha az élet akadályt gördít eléjük, átugorja azt, de ha mégis elesik, akkor is feláll, s megy tovább. „Fogjunk össze, hisz csak együtt maradhatunk erősek, csak együtt maradhatunk meg” – mondta.Gazdasági erősödés mint a közösségépítés pillére


Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártja elnöke örömét fejezte ki, hogy az expót Kassán rendezték meg, ugyanis az eddigi kormányok elhanyagolták Dél- és Kelet-Szlovákiát, nem érkeztek beruházások a régióba, ez a rendezvény pedig segíti a tapasztalatcserét, a kapcsolatok létesítését, az együttműködést. Mint mondta, a közösségünk megtartásának egyik legfontosabb pillére a jó gazdasági helyzet, s ennek erősítéséhez járul hozzá ez a rendezvény.
                                        
                                                

                           Forró Krisztián, az MKP elnöke         Fotó: Fábián GergelyCsík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat ügyvezetője köszöntőjében úgy fogalmazott, az elmúlt néhány év talán a vállalkozóknak volt legnehezebb.

Mi, Magyarországról segíteni szeretnénk a határon túli magyarságot, a vállalkozásokat. Az elmúlt időszakban még inkább azon dolgoztunk, hogy segítsünk. 2020-ban a magyar kormány nagyon sok eszközt biztosított arra, hogy túl tudjuk élni ezt a nehéz időszakot. Nem vagyunk még túl rajta, de nagyon remélem, hogy most már senki elé nem fog olyan akadály gördülni, ami megakadályozná, hogy tudjon boldogulni” – mondta.


                                
                               
Csík László, a CED ügyvezetője       Fotó: Fábián GergelyElőadások, B2B-tárgyalások, kiállítói verseny 

A résztvevők megtekinthették az egyes vállalkozók kiállítását, illetve előadásokat hallgathattak a koronavírus utáni újrakezdés témájában.

                                       

A nap folyamán a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szervezésében üzletember-találkozóra is sor került. Mihók Gábor, a CED regionális képviselője ismertette a gazdaságfejlesztési hálózat portfólióját, majd konzultációt és B2B-tárgyalásokat tartottak. A kiállítói versenyt a Dental-Prim kft. nyerte meg. A rendezvény zárásaként Zacher Gábor toxikológus tartott előadást Mindennapi függőségeink címmel.

 HE

Forrás: ma7.sk
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]