Online marketing trendek 2021-ben

A 2020-as év számos változást hozott a kereskedelemben. Az internetes értékesítés soha nem látott mértékben növekszik, ezért érdemes újra gondolni az online marketinges stratégiákat is.
A 2020-as év eseményei leginkább az e-kereskedelemnek kedveztek: az emberek sokkal több időt töltöttek online és a közösségi médiák felületein, illetve a személyes találkozók helyett a videókonferencia vált az új normává. 
Ez jelentős változáshoz vezetett a márkák és fogyasztók kapcsolatában is.

Az alábbiakban bemutatunk néhány főbb marketinges trendet, amely meghatározza az online marketing stratégiákat 2021 -ben:
 
1. Élő közvetítések kora és az influencer-tartalom növekedése

A Facebook, Instagram, Youtube már eddig is megkerülhetetlennek bizonyult, ha online marketinges stratégiáról van szó, ez a trend 2020-ban és 2021-ben még inkább jellemző lesz, azonban a hangsúly egyre inkább a videós tartalmak felé tolódik. 

Azáltal, hogy 2020-ban az élő eseményeket, rendezvényeket törölték, az otthon tartózkodás ideje jelentősen növekedett. 
Ez magával hozta az élő közvetítések népszerűségének emelkedését.
Az emberek sokkal szívesebben kapcsolódtak be videó közvetítésekbe, legyen szó akár valamilyen márkával kapcsolatos élő videós bejelentkezésről, kedvenc hírességük videójáról vagy online műhelyek közvetítéséről.

A Facebookon az élő videókat követők száma 50% -kal növekedett a tavalyi évben, míg az Instagramon 70% -kal. 
A TikTok használata 2020-ban lendült fel, és jó eséllyel látni fogjuk, hogy ez a felfelé mutató tendencia 2021-ben is folytatódik.
 
2. E-mail marketing 

A felhasználók a könnyen fogyasztható tartalmakat keresték 2020-ban, és ez a trend várható a jövőben is. 

Az e-mail marketingnek szintén több szerep jutott 2020-ban, hiszen a rövid, személyre szabható üzenetekkel könnyen lehet kapcsolatot építeni a márka és a fogyasztó között. 
Ezzel a marketing eszközzel elsősorban azokat a fogyasztókat lehet elérni, akik korábban már egyértelmű érdeklődésüket fejezték ki a márka iránt azzal, hogy feliratkoztak a hírlevélre. 
A feliratkozásért cserébe érdemes valamilyen értéket felkínálni a fogyasztónak, miután önként megadta az e-mail címét. 


 3. A hang- és vizuális keresés növekedése

Érdekes trend 2021-re, hogy egyre több fogyasztó keres hangalapú eszközökkel, mint például az Alexa. 
Az okos otthoni eszközök terjedésével ez a fajta technológia könnyebben elérhető lesz az idei évben. (Amerikában már kb. minden negyedik otthon rendelkezik valamilyen intelligens hangszóróval).
 
De nem csak a hangalapú keresés érvényesül 2021-ben - számíthatunk arra is, hogy más kreatív keresési módszerek is dinamikusan emelkedni fognak, például a vizuális keresés.
Az olyan eszközök, mint a Google Lens, lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy bármit keressenek, amit csak látnak. 

Ez azt jelenti, hogy a marketing szakembereknek még inkább a képek alternatív szövegére és a képek webhely-térképeire kell koncentrálniuk
A következő évben a látvány egyre fontosabbá válik a SEO területén.

Az elemzők szerint azok a korai alkalmazók, akik weboldalaikat a vizuális és a hangalapú keresés támogatása érdekében átalakítják, 30% -kal növelhetik a digitális kereskedelemből származó bevételeiket a következő években a piaci előnyüknek köszönhetően. 
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]