Online és PPC reklámok

Az Online és PPC (pay-per-click) vagyis kattintás alapú reklámok a lehető legkiválóbb módjai annak, hogy reklámozzuk a márkát, terméket vagy szolgáltatást, erősítsük a weboldal forgalmát és eladásokat generáljunk. Ez az egyik legfontosabb része a marketing stratégiának.
Szemben a hagyományos módszerekkel az internetes reklámoknál meg lehet valósítani, hogy a látogatók azonnal, egy egyszerű kattintással a hirdetésről a reklámozott oldalra vagy bővebb információkra ugorjanak. Nagy előnye, hogy a reklám eredménye folyamatosan mérhető.

Meg kell határozni hol hirdessünk

Úgy, mint a hagyományos sajtó esetében az internetes hirdetéseknél is meg kell tervezni, hogy milyen célközönséget szeretnénk a hirdetéssel megszólítani. Az online hirdetések esetében a célközönségen túl meg kell határozni fontos kulcsszavakat és kifejezéseket. Ezzel lehet ugyanis előnyt szerezni a versenytársakkal szemben. Aki az adott kulcsszóra előrébb kerül a kereső rendszerekben, annak az oldalait, hirdetéseit hamarabb fogják megnyitni, azaz nézettebb lesz.

PPC azaz kattintás alapú reklámok

A kattintás alapú reklámokat tartják a marketing szakemberek a legidálisabbnak, hiszen a hirdetésekért csak akkor kell fizetni, ha kattintás történik, azaz a hirdetés elérte célját. Ez amellett hogy olcsó, lehetővé teszi hogy nyomon kövessük a felhasználók aktivitását illetve a hirdetés hatékonyságát is.
Megjelenés alapú hirdetések

A PPC mellett népszerűek még a megjelenés alapú hirdetések is, amelyeknél nem a kattintás számáért kell fizetni, hanem azért ahányszor megjelent az adott hirdetés. Sokan ezt nem tartják annyira hatékony hirdetési módszernek, de arra megfelelő, hogy az emberek találkozzanak a hirdetéssel és megismerjék az adott céget illetve szolgáltatást. Ez a hirdetési forma elsősorban népszerűsítésre, megismertetésre szolgált.

Banner hirdetések

Ha online megjelenítési lehetőséget keres, találkozni fog banner megjelenítési lehetőségekkel. Ezek azért nagyszerűek, mert különböző mértetekben, különböző helyeken lehet a hirdetéseket megjeleníteni. A banner hirdetésekre kattintva a felhasználót átnavigálhatja egy PR cikkre vagy magára a weboldalra annak függvényében, hogy mit szeretnénk hirdetni.

A banner hirdetések árai méret, elhelyezés és stílus szerint változhatnak, de nem mindig a legdrágább a leghatékonyabb, ezt mindig tartsuk szemelőtt.


Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]