PDF letöltés

Online értékesítési és marketing technikák

Amikor egy vállalkozás elkészíti a saját internetes webáruházát, nagy reményekkel várja az eredményeket. Sokszor azonban csalódniuk kell, mert vannak esetek amikor a ráfordított energia és pénz nem hozza meg a várt sikert. De mit lehet ilyenkor tenni?
Amikor egy webáruház nem hozza a várt eredményeket az emberek azonnal a hirdetések után nyúlnak. Facbook hirdetés, Google Adwords, blogok, közösségi média és még sorolhatnánk mennyi módszert vetnek be a siker elérése érdekében, a legtöbbször azonban a hibát máshol kell keresni. A marketing szakemberek a nem megfelelő eredményt hozó weboldalakat úgy szokták jellemezni, mint egy lyukas vödröt. A vödörbe hiába öntünk vizet, az a lyukakon ki fog folyni, így a vödör sohasem lehet tele. Így működik ez a marketingnél is. Hiba fektetnünk energiát és pénzt hirdetésekre, ha a látogató elhagyja az oldalt még azelőtt, hogy vásárolna vagy meg sem nézi rendesen a termékeket.

Melyek lehetnek ezek a lyukak?

Sok olyan pontja lehet egy webáruháznak, amely miatt a látogatók elhagyják az oldalt, nem vásárolnak, vagy meg sem nézik a termékeket. Ilyenek lehetnek például a rossz termékleírások, a nem megfelelő, rossz minőségű fotók, a zavaros, érthetetlen navigációs lehetőségek az oldalon illetve a túl magas szállítási költségek. Ezek aprónak tűnő, ám a látogatók számára komoly sarokpontok lehetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felhasználók első látogatásukkor nem vásárolnak, csupán felmérik a webhelyet. Ilyenkor megnézik, milyen termékeket, milyen szolgáltatásokat kínál az oldal, milyen szállítási lehetőségek vannak. Ha azonban a felhasználó elveszlik az apró részletekben, nem találja meg könnyedén a termékeket vagy rossz minőségű fotókat tapasztal elhagyja az oldalat és nem is fog többé vissza térni. Emiatt nagyon fontos, hogy minden apró részletre ügyeljük.

A látogatók szemével teszteljük a webáruházat

Az egyik legnehezebb dolog a felhasználók szemével látni. A saját webáruháunkat ki más tudná a legegyszerűbben használni, mint maga a tulajdonos. Nem szabad azonban beleesni abba a hibába, hogy automatikusan az ismereteinkre hagyatkozva ellenőrizzük a weboldalt. A legfontosabb az, hogy mindig egy kezdő felhasználó szemével érkezzünk az oldalra és próbáljunk meg elnavigálni a termékek között, nézzük meg milyen lehetőségek vannak és hogyan jutunk el a termékek átnézésétől a vásárlásig. A felhasználók csak akkor fognak az oldalunkon maradni, visszatérni illetve vásárolni, ha felhasználbarát módon tuják használni az oldalunkat.

Ha  meggyőződtünk a webáruház megbízható és egyszerű használatáról, akkor jöhetnek a reklámok és az egyéb marketing fogások annak érdekében, hogy a lehető legtöbb felhasználót csábítsuk az oldalunkra. Így biztosak lehetünk benne, hogy aki megnyitja az oldalt nem fog azonnal visszafordulni amiatt, mert nem felhasználóbarát a webáruházunk.