Miért jók a közösségi oldalak az internetes marketingben?

A kapcsolat teremtés, a közösség építés, a termék megismertetés és a reklám mind elengedhetetlen feltételei a jó marketing tevékenységnek. A közösségi oldalakat az teszi különleges marketing helyszínné, hogy az összes fontos feltétel megvalósítható egy adott oldalon belül.
Előző cikkünkben már leírtunk pár előnyt, amik a közösségi oldalak marketing célú használatát szorgalmazzák. Most nézzünk néhány további érvet a közösségi média mellett:

Magasabb konverziós arány

A konverzió az egyik legfontosabb fogalom az online marketingben. Konverzió akkor keletkezik, ha a weboldal látogatója olyan tevékenységet végez, amely a weboldal tulajdonosa számára valamilyen értékkel bír. Ilyen például ha valaki feliratkozik egy hírlevélre, árajánlatot kér vagy megrendelést ad le stb.

Minden weboldalnak és azok tulajdonosainak is van célja, ezeket hívjuk konverziós célnak. Akkor beszélünk konverzióról, ha ezek a célok teljesülnek.

A közösségi média területén alkalmazott marketing tevékenység esetében magasabb a konverziós ráta, azaz nagyobb számban érkeznek a közzösségi oldalról azok a látogatók a vállalkozások weboldalára, amelyek tényleges forgalmat generálnak, árajánlatot kérnek, rendelnek stb. A tapasztalatok szerint a közösségi médián keresztül az ügyfeleknek megnő a bizalma a vállalkozással szemben, ez pedig további konverziós ráta növekedést eredményez.

Ahhoz, hogy jó marketing kommunikációt alkalmazzunk a közösségi oldalakon azt kell megérteni, hogy az első lépcsőfokban az emberek nem a márka mellett kötelezik el magukat, hanem azok mellett az emberek mellett, akik véleményt írnak az adott termékről. Ezért a lefontosabb, hogy a már meglévő ügyfeleket megszólítsuk, aktivitásra ösztönözzük, hiszen a közösségi oldalakon rajtuk keresztül juthatunk el az új ügyfelekhez.

Nagyobb ismeretségi kör, több lehetőség

Az, hogy egy marketing tevékenység mennyire sikeres a közösségi oldalakon attól függ, hogy milyen ismertségre tudunk szert tenni, illetve mennyire tudjuk aktivitásra ösztönözni a már meglévő ügyfélkörünket. A közösségi oldalakon minél több ember beszél egy adott termékről vagy szolgáltatásról, az adott profilnak minél több követője van, annál hitelesebbnek tűnik a vállalkozás és a termék. Érdemes napi szinten új információt megosztani a közösségi oldalakon, a gyakoribb frissítések által a felhasználók többször látják a terméket, ezért egy idő után a minőséggel párosítják a látottakat. Több like, több megosztás = nagyobb siker, több megrendelő, nagyobb bevétel.


Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]