PDF letöltés

Miért használjunk remarketinget?

A marketing célja legyen akár hagyományos, akár internet marketing kétség kívül a leendő ügyfelek megszólítása, a vállalkozás, a termékek, a szolgáltatások illetve a márka népszerűsítése és a forgalom valamint a bevétel növelése.
A remarketing egyre népszerűbbé válik Magyarországon is, hiszen sokoldalú módon szolgálja a marketing tevékenységet és olyan lehetőséget biztosít a hirdetések megjelenítésére, amely az eddigi tapasztalatok alapján kifejezetten hatékony. Ez annak köszönhető, hogy azt kínálja az emberek számára mire kíváncsiak. Ha valaki már korábban meglátogatott egy webhelyet vagy használta annak mobilalkalmazását, akkor valószínűsíthető, hogy érdeklődik az adott weboldal témája, vagy az oldal kínálta termékek, szolgáltatások iránt. A remkarketing nagyszerűsége abban rejlik, hogy azoknak a felhasználóknak hirdeti, reklámozza a weboldalt, akik már korábban felkeresték.

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb remarketing tevékenységet tudjuk végezni a Google lehetőséget ad remarketing lista elkészítésére. Ennek segítségével személyre szabhatjuk és a hirdetési célunkhoz igazíthatjuk a remarketing listánkat. Lehetőség van többféle szűrés beállítására, pl. azok számára jelenítsen meg hirdetést akik vásároltak az oldalon, vagy olyanoknak akik terméket tettek a kosárba de a vásárlást nem véglegesítették stb.

Akár egészen széles körben is megismertethetjük weboldalunkat a felhasználókkal, mert lehetőség van a remarketing listánkon szereplő embereket elérni, miközben a Google kereső rendszerében kereséseket végeznek vagy a Google Display hálózatán böngésznek.

A Google remarketing szolgáltatásában, mint ahogy az összes Google által biztosított szolgáltatásnál előre meg lehet határozni mekkora keretet szeretnénk fordítani a hirdetésekre, így a hirdetések tervezhetők a költségkeretnek mefelelően optimalizálhatók. A hirdetések elkészítése sem bonyolult és a hirdetésgaléria segítségével még akár ingyenesen is elkészíthető. Érdemes kipróbálni a remarketing lehetőséget, hiszen ezzel a különleges marketinggel csak nyerni lehet.