PDF letöltés

Marketing szempontból is hasznos a Google Plus

Sokan hallottak már a Google Plus szolgáltatásról, ám a legtöbben nem is tudják, hogy milyen lehetőségek rejlenek ebben a szolgáltatásban.
A Google nem titkolt szándéka, hogy a saját fejlesztésű közösségi oldala egy idő után a Facebook vetélytársa legyen, ám közösségi oldalként egyelőre nem érte el a várt sikert. A keresőoptimalizálás eszközeként azonban egyre népszerűbbé válik, sokan felfedezték ugyanis a benne rejlő lehetőségeket.

A Google Plusz regisztrációhoz csupán egy Gmail fiókra van szükség. Belépést követően saját profilt hozhatnak létre a felhasználók, illetve tartalmakat oszthatnak meg egymással. Szabályozni lehet, hogy az ismerőseink közül az egyes tartalmakat kivel szeretnénk megosztani. Ezen kívül a Google Plusz szolgáltatásba bevonhatjuk a Google keresési találatokat, reklámokat és webodalakat is. További előny, hogy a Google Plusz integrálja a már ismert Google alkalmazásokat, mint például a Google Maps vagy a Gmail csevegés stb.

Az online marketing egyik nagyon fontos eleme a keresőoptimalizálás. Már több cikkben is szót ejtettünk ennek fontosságáról, érdemes azonban a Google Plus szolgáltatásit is megemlíteni, mint fontos keresőoptimalizálási eszközt.

A Google ugyanis előnyben részesíti azokat a weboldalakat, amelyek Google termékeket, szolgáltatásokat használnak, így a kereső rendszerben előkelőbb helyezést érnek el azok a webodalak, amelyek aktív Google+ használók. Egy megfelelően felépített Google Plus adatlap a Google-ben való keresésnél is sok információval láthatja el a keresőket, amely további előnyt jelent. A „követők” számának növekedése pedig további pozitív rangsorolást eredményezhet.


-MCOnet-