Marketing mix alkalmazása az Internetes marketingben

A mai vásárlók marketing szempontból el vannak kényeztetve, hiszen rengeteg kommunikációs eszköz és csatorna áll a cégek rendelkezésére, ahol el tudják érni a potenciális vevőket illetve ügyfeleket.
A vállalkozások és cégek számára rengeteg marketing eszköz áll rendelkezésükre, hogy meggyőzzék az ügyfeleket, hogy az általuk kiált termék illetve szolgáltatás az, amelyre nekik szükségük van. A hatékony marketing kampány egyesíti az értékesítési technikákat a kommunikációs lehetőségekkel és ezek egyvelege, egyfajta csapat munkája adja meg a marketing cég marketing stratégiájának alapját.

Ahhoz, hogy a marketing sikeres legyen meg kell tervezni minden egyes apró lépését, azok költség vonzatát és a ráfordítani kívánt időt. Ebben segít a 7P sorozat, amely egy marketing technika, mely könnyen követhető, közérthető és segítséget nyújt a marketing feladatok megtervezésében.

1. Product - termék

A Termék az az áru vagy szolgáltatás, minden funkciójával együtt, amit a vásárlók számára el szeretnénk adni. Az a cél, hogy a vásárlók elhiggyék, hogy számukra ez a termék illetve szolgáltatás szükséges, pont ez és nem egy másik. Meg kell határozni a termék illetve szolgáltatás minden olyan fontos jellemzőjét, amely a vásárló számára pozitívum és előny lehet a többi piacon lévő termékkel és szolgáltatással szemben. Ez lehet a stílus, a minőség, a kiegészítő lehetőségek vagy plusz szolgáltatások.


2. Price - ár

Az árképzés egy kiemelten fontos területe a marketingnek, hiszen maga az ár komoly hatással van az ügyfelekre. Az árképzés sohasem egyszerű feladat, de ha minden tényezőt számba veszünk megtalálhatjuk a mindenki számára optimális megoldást.
Meg kell határozni, hogy az adott célcsoportban lévő ügyfelek, mennyit hajlandóak fizetni a tervékért vagy szolgáltatásért. Ehhez az Internetes piackutatás nyújt segítséget.

Számba kell venni a vállalkozásra eső költségeket, a beszerzési árakat, a haszonkulcsot és az esetlegesen felmerülő egyéb költségeket is.
A versenyelőny megszerzése érdekében érdemes megfontolni a kedvezmények és szezonális árak meghatározását is, amely szintén komoly lehetőség az ügyfélszerzésre illetve megtartásra.  


3. Promotion - promóció

A promóció mindazon eszközök gyűjteménye, amely megkönnyíti a vevő számára a termék illetve szolgáltatás megvásárlására való döntést. Vásárlásra és a szolgáltatás igénybe vételére ösztönzi a potenciális vevőket.

Számtalan olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyekkel az Internetes promóció kivitelezhető, ilyenek páldául a kuponok, árkedvezmények, nyereményjátékok, törzsvásárlói kedvezmények, hűségprogramok stb.


Folytatjuk...
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]