Jó az elrendezése a weboldalamnak?

A weboldal a marketing tevékenység egy kiemelten fontos eleme. Fontos azonban tudni, hogy a weboldal felépítése megfelel-e a felhasználók elvárásainak, hiszen csak abban az esetben fogja meghozni a várt eredményt, ha megfelelő felhasználói élményt nyújt.
Az online megjelenés és az online értékesítés fontos része a weboldal, hiszen ezen a felületen keresztül találkoznak először a felhasználók a céggel és a termékekkel, szolgáltatásokkal. Emiatt az online piackutatás fontos részét képezi a weboldal feltérképezése, mely során pontos képet kaphatunk arról, hogy megfelelő-e a weboldalunk felépítése, vagy módosításokra van szükség a felhasználóbarát megjelenés érdekében.

Egyre ismertebbé és elterjedtebbé válik a „mozgáskövetés” technológia alkalmazása, melynek segítségével meg lehet vizsgálni, a felhasználók viselkedését a weboldalunkon. Kiemelten fontos ugyanis, hogy egy felhasználó mennyi idő alatt találja meg a keresett információt, ez nagyban meghatározza, hogy vissza fog-e térni az adott weboldalra vagy sem.

Az új technológia figyelemmel követi a látogatók mozgását a weboldalon és egy úgynevezett hőtérképet készít arról, hogy a felhasználók a weboldal mely részein voltak aktívak, illetve melyeket keresték legkevésbé. Egy ilyen technológia bevezetése nagyon praktikus lehet, ha meg szeretnénk vizsgálni, megfelelő-e a weboldalunk felépítés, sőt, ezzel azt is meg tudjuk nézni, hová érdemes hirdetéseket kihelyezni, mely részek fogják meg leginkább a látogatókat.
-MCOnet-
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]