Internetes marketing - hirdetések a Google-ben

Az egyik legnagyobb és legismertebb internetes kereső rendszer a Goolge, ezrét az internetes marketing tevékenység során nagy hangsúlyt kell fektetni a Google-ben való megjelenésre.
A legfontosabb a Google-ben való jó helyezés megszerzésében a jól optimalizált weboldal. Ennek segítségével nagyobb anyagi ráfordítás nélkül kerülhetünk a kereső rendszerben előre, így hamarabb ránk találhatnak a leendő ügyfelek és partnerek is.

Előfordulhat azonban, hogy ennél több internetes reklámra van szükségünk, ilyenkor fordulhatunk a Google hirdetésekhez, melyek legalább annyira hatékonyak, mint a televíziós reklámok, előnyük azonban hogy olcsóbbak és egyre több emberhez eljutnak. Fontos azonban, hogy kellő időt és energiát fordítsunk a Google hirdetések megszerkesztésére, egy rosszul elkészített reklám ugyanis csupán pénzkidobás és nem fogja meghozni a várt eredményt.

Mikor javasolt Google hirdetés használni?

A Google hirdetéseket elsősorban akkor használják, ha nem akarják vagy nem tudják megvárni, hogy a saját weboldal a találati lista élére kerüljön illetve több kulcszóval is szeretnének jobb találati arányt elérni.

Ezen kívül sokszor használnak Google hirdetéseket egyes események, időszakos rendezvények megismertetésére, hiszen ezekben az esetekben is gyors és előkelő találati arányra van szükség a Google kereső rendszerében.

Hogyan fogjunk hozzá?

Az első lépés a kulcsszavak meghatározása. A kulcsszavak az internet világában szinte a legfontosabba. Ezek azok a szavak, amelyekre az emberek rákeresnek a keresőkben és amelyek alapján a weblapunkat, termékeinket, szolgáltatásainkat megtalálhatják. A jó kulcszóválasztás a Google hirdtésekben elengedhetetlen, hiszen ha olyan kulcsszavakat választunk, amelyekre az emberek nem keresnek, akkor a hirdetésünk felesleges pénzkidobás lesz.

A kulcsszavak kiválasztásánál különösen fontos, hogy sajátos jelentés tartalommal bírjanak illetve a vállalkozás, a termék és a szolgáltatás tulajdonságait, fontosságát tartalmazzák. Ügyelni kell arra, hogy többféle kulcsszó párosítást használjunk, hogy jobban le tudjuk szűkíteni a találati arányokat.

Folytatjuk...
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]