Interneten való megjelenés előnye a Vállalkozások számára

Az Internet az elmúlt évek folyamán egyre nagyobb tért hódított mind a magánemberek mind pedig a vállalkozások, cégek körében.
A hordozható számítógépeknek, az okostelefonoknak és a mobil internetnek köszönhetően az Interneten megjelenő tartalmak hatalmas jelentőséggel bírnak. Az Internet ugyanis egy olyan különleges kapcsolat, amelynek révén a vállalkozások nagy nyilvánosságra tehetnek szert, sok esetben nagyobb anyagi ráfordítás nélkül is.

Statisztika az Internet felhasználók növekedéséről
 
Egy papír újságban megjelenő hirdetés, egy reklámtábla akár több tízezer forintba is kerülhet, amely egy kezdő vagy éppen profilt váltó vállalkozás számra komoly anyagi megterhelést jelenthet. Ezen kívül ma már nagyon kevesen olvasnak nyomtatott sajtót, a reklámtáblák mellett pedig az emberek nagy többsége elsétál. A mai fiatalok, és a közép korosztály jelentős része is, ha információt, terméket vagy szolgáltatást keres, az Internetet hívja segítségül, ezért kiemelt jelentőségű, hogy egy vállalkozás ezen a világszinten elismert és használt kommunikációs csatornán is megjelenjen.

Az első és talán a legfontosabb megjelenés egy vállalkozás számára a saját weboldal. Kezdetben nincs szükség a legmodernebb megjelenésre, a csúcs technológiák alkalmazására, a lényeg az információ, amely az Interneten a legnagyobb kincs. A fiatalok és az Internetezők világában az a mondás járja, hogy ami nincs fent a „Google”-ban az nem is létezik. Ez természetesen kissé ironikus ám annál nagyobb igazság tartalommal bír. Ha az emberek az Interneten keresik a termékeket és a szolgáltatásokat, akkor a vállalkozást az segíti a legjobban, ha mielőbb megjelenik ezen a népszerű csatornán. Természetesen a későbbiekben vagy amint a vállalkozás költségvetése engedi, érdemes egy komolyabb weboldal létrehozása, amely még eredményesebben segíti a kommunikációt illetve a megjelenést.

Az Internetes közösségi oldalak népszerűsége folyamatosan nő

A saját weblap utáni következő lépcsőfok az egyéb fórumokban, közösségi oldalakon való megjelenés, amely szintén komoly előrelépést és népszerűséget biztosít a vállalkozások számára. A közösségi oldalon a vállalkozás ingyenesen is megjelenhet, de van lehetőség akár fizetős hirdetésekre is, amelyek szintén nagyobb nézettséget, ezáltal akár nagyobb vevői kört vagy partnert hozhat a vállalkozás számára.

Napjainkban egyre nagyobb tért hódít az internetes kereskedelem, ezért érdemes a kezdő vállalkozóknak is elgondolkodni egy webáruházban, gyűjtő portálon vagy online piactéren való megjelenésen. Míg a webáruházakban maga az eladás a fő cél, addig az Online piactereken (pl. piacter.vallalkozo.info) sokkal inkább a termék, szolgáltatások és a vállalkozás megismertetésére helyezik a hangsúlyt. Mindkét megjelenési forma előnyös egy vállalkozás számára, ezért érdemes kihasználni az Internet ezen lehetőségeit is.

 
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]