PDF letöltés

Internet marketing trendek 2017-ben

Ahogy visszatekintünk a 2016-os év utolsó negyedévére, egyértelműen látszik, hogy a digitális marketing trendek területén egyre inkább a mobil alkalmazások, a mobil hirdetések kerülnek előtérbe.
A digitális átállás korszakában megnőtt az internet, a mobiltelefon és a közösségi oldalak prioritása az élet minden területén, így a marketingben is. A 2016-os év utolsó negyedévében főként a mobiltelefon, mint online marketing eszköz élvezett előnyt, de nagy hangsúly került a videós tartalmakra is.

2017-ben az élő vidók és a natív reklámszórás megvalósítása kerülhet előtérbe a digitális marketing trendekben. Az online marketing esetében is fontos megjegyezni, hogy a kevesebb néha több. Ezen a területen nagyon sokat tanulhatunk a Facebook-tól, aki folyamatosan fejleszti az algoritmusait és ezáltal egyfajta trendet teremt a közösségi médiában való marketing alkalmazásokban. A hangsúly 2017-ben a minőségre fog fókuszálni. Azokra a tartalmakra, amelyek valódi értékeket kínálnak az ügyfélnek. A félrevezető tartalmak ellen egyre komolyabb eszközökkel fog fellépni a Google, amely kihatással lesz a marketing tevékenységekre is.

Az egyértelmű, márka centrikus tartalom marketing fog előtérbe kerülni és a másodrendű tartalmak kevésbé lesznek hatékonyak az idei évben.
Egyre fontosabbá válik a felhasználói élmények fokozása, mind a mobiltelefonok, mind pedig az asztali számítógépek világában, ezért kiemelten fontosak a felhasználói interakciók a márka szem előtt tartása mellett.

A digitális marketingben 2017-ben várhatóan a natív reklámok és tartalom marketing lesz a legkedveltebb és a leghatékonyabb marketing eszköz, de a szakemberek komoly jelentőséget tulajdonítanak az élő bejelentkezéseknek és az élő videóknak is.

-MCOnet-
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]