Hogyan hozzunk létre Google hirdetést?

Az internetes marketing szerves részét kell képezzék az internetes hirdetések. Az internetes hirdetéseknek célja csakúgy mint a hagyományos hirdetéseknél a termék és a szolgáltatás szélesebb körben való megismertetése, az értékesítés elősegítése.
Az internetes hirdetések egyik legkönnyebb és leghatékonyabb módja a Google-ben való hirdetések elhelyezése. Az előző cikkünkben szót ejtettünk a Google hirdetések jelentőségéről illetve a kulcsszavak fontosságáról. Most nézzük, mire kell még odafigyelni a Google hirdetéseknél:

A hirdetések szövege:

A  hirdetés szövege legalább olyan fontos, mint a kulcsszavak használata. Ügyelni kell arra, hogy nem mindig a legagresszívebb, eladásra törekvő hirdetés a legjobb választás. A hirdetések szövegében mindenképpen szerepelnie kell a vállalkozás nevének és a weboldal pontos címének, hogy a hirdetés olvasója azonnal tudja, hová fog érkezni a hirdetésre kattintva.

A szövegben is fontos az egyediség, a lényegre törekvés és a tömörség. A túlzott felsorolásoktól azonban tartózkodjunk, mert ez visszatetszést kelthet az olvasókban és így a hirdetés nem fogja elérni a célját.

Maga a Google is ad segítő instrukciókat a hirdetések szövegére vonatkozóan, amiket érdekes áttanulmányozni a hirdetés feltöltése előtt.

Hirdetési lehetőségek

A Google két nagy hirdetési csoportot különböztet meg: keresőhirdetések és display hirdetések.

A kereső hirdetések esetén a Google kereső rendszerét használva egy-egy megadott kulcsszóra keresve jelenik meg a szöveges hirdetésünk.

A display hirdetések lényege, hogy különböző weblapokon (ezek a Google szerződött partnerei) jelenik meg a hirdetésünk.

A Google a két nagy csoporton kívül számtalan lehetőséget biztosít a hirdetések elhelyezésére és a találati arányok növelésére, azért a hirdetés elhelyezése előtt érdeme sezeket átnézni, áttanulmányozni, hogy a hirdetési célunknak melyik lehetőség a legmegfelelőbb.

Arra is ad a Google lehetőséget, hogy például a hirdetésünk csak mobiltelefonon legyen elérhető illetve ha több szövegváltozatot (ugyanazt a hirdetést többféleképpen) adunk meg, akkor azt jelenítse meg, amelyekre a statisztika alapján nagyobb a kattintási arány. Ezzel is segíti a hirdetések biztos célbaérését.

Mérhető eredmények

A Google hirdetések egyik nagy előnye, hogy a Google lehetőséget biztosít arra, hogy meggyőződjünk a megjelent hirdetéseink hatékonyságáról. Erre több alkalmazás és mérőszám is segítséget ad. A legismertebb és legtöbbet használt mérőszám a CTR azaz az átkattintási arányszám (angolul: click-through rate). Ez azért olyan fontos, mert megmutatja, hogy a megjelent hirdetésekből milyen arányban kattintottak át a weboldara. Ezen kívül a Google számtalan lehetőséget biztosít a hirdetés hatékonyságának megismerésére, érdemes böngészni a lehetőségek közül.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]