Használjuk ki a közösségi média lehetőségeit?

A közösségi oldalakban az a különleges, a hagyományos blogok és egyéb fórumokkal szemben, hogy ezeken az oldalakon a reklámok nem burkolt formában jelennek meg. A hirdetéseket és reklámokat az emberek elfogadják sőt, szívesen osztják meg ismerőseikkel az új lehetőségeket, a  jobbnak ítélt termékeket.
Ezt a lehetőséget minden vállalkozásnak érdemes megragadni és kihasználni, hiszen ilyen, ingyenes marketing lehetőség kevés adatik meg a vállalkozások számára. Sok érvet felsoroltunk már a közösségi oldalakon végzett marketing tevékenység mellet, de van még néhány fontos információ a tarsolyunkban.

Fokozott bejövő forgalom

A közösségi média anélkül generája a vállalkozás weboldalának a bejövő forgalmat, hogy ez a látogatók számára bármiféle megterhelést jelentene. Minden vállalkozás illetve személy profilja újabb lehetőséget és újabb látogatót eredményezhet a saját weboldalunknak. Minél jobb minőségű tartalmat jelenítünk meg a közösségi oldalakon, annál többen osztják meg, ezáltal egyre nagyobb bejövő forgalmat tudunk generálni. A bejövő forgalom érdeklődőket, árajánlatokat és előbb-utóbb nagyobb számú megrendeléseket, ügyfeleket generál. Így éri el a közösségi média marketing hatékonyan és kevés beavatkozást igénylően a célját.

Csökkentett marketing költségek

A kezdő, a profilt váltó illetve a nagyobb profitra vágyó vállalkozások számára is fontos, hogy minél alacsonyabb költség igénybe vételével a lehető leghatékonyabb marketing tevékenységet tudják végezni. A HubSpot felmérése szerint a közösségi oldalakon végzett heti 6 órányi marketing tevékenységgel 84%-os forgalom növekedést tudtak elérni az általuk vizsgált vállalkozások. Ehhez csupán annyira vont szükségük, hogy a vállalkozás egy embere naponta egy órát töltött a közösségi oldalakon való megjelenéssel. Naponta frissülő tartalmat, híreket, érdekességeket osztott meg az oldalon és folyamatosan reagált a hozzászólásokra, megosztásokra és a felmerülő kérdésekre.

Ezen kívül a közösségi oldalak lehetőséget biztosítanak olcsó hirdetésekre is, amelyek alacsony költségek mellett nagy számú látogatókhoz jutnak el. Ezeket a hirdetéseket mindig elég kicsiben, kevés anyagi ráfordítással kezdeni, ez a cég számára sem megterhelő és elegendő arra, hogy megtapasztaljuk egy-egy hirdetés eredményességét. Amennyiben a hirdetések megfelelő számú konverziót eredményeznek, növelhetőek a költségek az igények és a költségvetési keret függvényében.

Keresőoptimalizálás szempontjából is fontos

Sokan nem is gondolnák, de a közösségi oldalak használata amellett, hogy kiemelt marketing lehetőség, keresőoptimalizálás szempontjából is igen fontos. Ahhoz, hogy a weboldalunk előkelő helyezést érjen el a Google kereső rendszerében nem elegendő a weboldal optimalizálása, a Google ugyanis figyeli a közösségi média aktív használatát is. A közösségi média jelenléte a weboldalon egyfajta hitelességet, “márkát” jelent a Google számára, így a rangsorolásnál előrébb helyezi az aktív közösségi tevékenységet végző weboldalakat.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]