PDF letöltés

E-mail marketing kisvállalkozásoknak is

Az internet egyre szélesebb körű felhasználása tette egyre népszerűbbé és megszokottabbá az e-mail marketinget és a marketing hírleveleket is. Napjainkban egyre több kisvállalkozás is felismeri az e-mail marketing fontosságát azonban sokan nincsenek tisztában az alapvető szabályokkal, ezért sokszor kudarcba fulladnak a próbálkozások.
Mint minden marketing tevékenység esetében, az e-mail marketing kampánynál is az a cél, hogy segítse a vállalkozás tevékenységét, népszerűsítse a termékeket, szolgáltatásokat. Ahhoz, hogy egy megfelelő e-mail kampányt tudjunk indítani vissza kell térni az alapokhoz, és jól átgondolni minden apró részletet.

Ne rontsunk ajtóstól a házba

Köszönhetően annak, hogy egyre többen ismerik fel az e-mail marketing jelentőségét a postafiókokba egyre nagyobb számmal érkeznek üzleti ajánlatok, reklám levelek. Ennek köszönhetően az emberek már nem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget ezeknek, sokszor meg sem nyitják azokat mert az egyik pont olyan, mint a másik. Ezért is annyira fontos, hogy milyen módon jutunk hozzá az adott e-mail címekhez, hiszen a jó modor az e-mail marketing esetében is alapkövetelmény.

Bekerülni valakinek a postaládájába olyan, mint egy meghívás vacsorára. Egy jó modorú ember bejelentkezés nélkül nem érkezik senkihez, így kell ennek lennie az e-mail marketing esetében is. Ahhoz, hogy sikeres legyen az e-mail marketing kampányunk olyan e-mail adatbázis számára kell kiküldenünk, akik érdeklődnek a termékeink, szolgáltatásaink iránt, ellenkező esetben a leveleink olvasatlanok maradnak és nem érik el a céljukat.

Nagyon fontos a tartalom

Ha rendelkezésünkre áll a célcsoportunknak megfelelő e-mail adatbázis meg kell határozni a kiküldenőd e-mail, hírlevél tartalmát. Nagyon fontos, hogy már a tárgy tartalmazzon néhány kiemelt inofrmációt, hiszen, ha az e-mail tárgy nem ragadja meg a felhasználókat, nem fogják a levelet elolvasni. A következő lépés a tartalom meghatározása. Legyen informatív és figyelemfelkeltő, tartalmazzon lineket és képeket, de fontos, hogy ne legyen túl terjedelmes. Az emberek nem szeretik a hosszú hírleveleket, ezért legyen lényegretörő és érdekes.

Lehet tudni, hogy hányan olvasták a hírlevelet?

Az e-mail marketing egyik fontos része a nyomonkövetés, hiszen ebből tudjuk megállapítani, hogy mennyire volt sikeres a kampányunk. Szinte az összes szolgáltató biztosít lehetőséget arra, hogy egy automatikus választ küldjön abban az esetben, ha megnyitották a megküldött e-mailt. Természetesen az e-mail fogadójának lehetősége van arra, hogy megtiltsa a visszaigazolás küldését, ám ez nem annyira gyakori.