A márka fontossága az Interenet marketingben

Az internet elterjedésével az üzleti világ felgyorsult és ez egy dinamikus váltást és alkalmazkodást igényelt a marketing tevékenységektől is.
A felgyorsult világban a marketing a szerteágazó és sokoldalú tevékenységek összeolvadása, gondos egymásba épülése kell legyen. Az internetes marketing tevékenység során is ezt a szerteágazóságot és sokoldalúságot érdemes alkalmazni annak érdekében hogy az adott terméket, szolgáltatást vagy márkát a lehető leghamarabb ismerté lehessen tenni.

Sokak szerint pont a felgyorsult világ az, amely megnehezíti a marketing tevékenységet, ha egy új márka bevezetéséről van szó. Ennek elsősorban az az oka, hogy az emberek számára a márkanév fontossága megnőtt, hiszen egy termék minőségét magával a márkával azonosítják. A márka bizalmat alakít ki a fogyasztókban és emiatt ragaszkodnak az általuk ismert márkához. Ez az internetes vásárlások kialakulásával még komolyabbá és gyakoribbá vált, hiszen az online vásárlás során a fogyasztónak nincs lehetősége arra, hogy közelebbről megnézze, kipróbálja az adott terméket. Emiatt a “fizikai kontaktus” hiány miatt a fogyasztók a már ismert, vagy jól csengő márkanevekhez ragaszkodnak, azoknak adnak bizalmat.

Annak érdekében, hogy a saját márka is hasonló bizalmat keltsen a fogyasztókba el kell érni az ismertség azon szintjét, amikor a márkát a minőséggel és a megbízhatósággal azonosítják. Ez nem könnyű feladat, de egy jól megtervezett marketing stratégiával és az internet adta lehetőségek teljeskörű kihasználásával nem lehetetlen feladat. Ha a vevőben lojalitás ébred a márkával és a termékkel szemben, úgy ezáltal profit növekedést tudunk elérni a vállalkozásban.

Ahhoz, hogy hatékony kommunikációs és marketing stratégiát tudjuk készíteni figyelembe kell venni a mai üzleti környezet igényeit és annak megfelelően kell tervezni. A társadalom egyre inkább a közösségi média irányába fordul, ezt a tényt felismerve ebbe az irányba kell elindulni a márka megismertetésében és népszerűsítésében, majd a lehetőségeket megragadva hozzátenni a további marketing eszközöket.  
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]