PDF letöltés

A jó marketing kihasználja az Internet lehetőségeit

A marketing lehetőségek széles tárházát kínálja az internetes marketing, mely mind a termékek és szolgáltatások valamint a márka népszerűsítését szolgálják. Az a vállalkozás, amely felismeri ezt a lehetőséget, komoly előnyre tehet szert és nagyobb sikerrel végezheti reklám tevékenységét.
Ki kell építeni a bizalmat

Egy vállalkozás, egy online értékesítés csak akkor lehet sikeres, ha kiépül a bizalom a szolgáltató és az ügyfelek között. Ha mindig hitelesek maradunk, azt az ügyfelek meghálálják. Ezért kiemelten fontos, hogy az online hirdetésekben se ígérjünk többet, mint amit vállalni tudunk. Ha mindig azt reklámozzuk, amit adni tudunk az ügyfeleknek, akkor hitelesek maradunk és kialakul az ügyfelek bizalma a vállalkozás felé. Ha ez megtörténik, az ügyfelek ajánlani fogják a termékeinket szolgáltatásainkat, amely által tovább bővülhet az ügyfélkör.

Használjuk ki a “Földrajzi célzás” lehetőségét

A display hirdetések megadják a lehetőségét, hogy kreatívan, személyre szabott online hirdetéseket készítsük. A hirdetésünk azonban nem lesz hatékony, ha nem a megfelelő ügyfélkörhöz jut el. Például, hogy a vállalkozás pizzát szállít, akkor kiemelten fontos, hogy melyik városban, melyik régióban jelenik meg az online hirdetése. Ilyenkor szükséges, hogy ügyeljünk a piac földrajzi elhelyezkedésére, és ennek megfelelően állítsuk be a hirdetési kampányunkat.

Tartsuk szem előtt az ügyfelek érdekeit

Fontos, hogy megismerjük a célpiac demográfiai adatait, ezáltal meg fogjuk érteni a célközönség érdeketi és azt, hogy mire van szükségük, mi ragadja meg őket. Ezt a tudást felhasználva kell megtervezni a vizuális hirdetéseket annak érdekében, hogy olyan reklámot tudjunk készíteni, amely elcsábítja, magával ragadja a felhasználók figyelmét.

Mindig releváns oldalakon hirdessünk

Az online hirdetések megjelenítése előtt végezzünk piackutatást, hogy megtudjuk, az adott célcsoport érdeklődési körét. Ennek alapján meg tudjuk határozni, hogy melyek azok a weboldalak, amelyek az adott célcsoport körében a legnépszerűbbek. Akkor tudunk nagy sikert elérni, ha ezeken az oldalakon helyezzük el hirdetéseinket. Ezen kívül fontos, hogy az elkészült reklám illeszkedjen az oldal tartalmához, de legyen figyelemfelkeltő, tartalmazzon a célcsoport számára stimuláló vizuális elemeket.