PDF letöltés

A hírlevél a kisvállalkozások számára is fontos

Az online hírlevél küldés a potenciális ügyfelek megszerzése és a meglévő ügyfelek megtartása szempontjából is kiemelkedően fontos.
Egy jó megszerkesztett hírlevél bizalmat és érdeklődést kelt a leendő és meglévő ügyfelekben, ezért hatékony segítséget nyújt abban, hogy minél több látogató jusson el a vállalkozás weboldalára. Nagyon fontos szempont, hogy a hírlevél az egyik legolcsóbb marketing eszköz, mégis hatékony, hiszen lehetővé teszi az ügyfelek naprakész és folyamatos tájékoztatását.

A folyamatos hírlevél kommunikáció biztosítja, hogy az ügyfelek mindig megkapják a legfrissebb információkat, az esetleges akciókat, ezzel elérjük, hogy nem feledkeznek meg a vállalkozásról, a termékekről, így ösztönözhetjük ügyfeleinket vásárlásra.

Ahhoz azonban, hogy a hírlevelek kiküldésével elérjük a kitűzött célt, nagy figyelmet kell fordítani a hírlevél elkészítésére. Ebben segítséget nyújthatnak a kifejezetten hírlevél küldésre szakosodott cégek, ám költséghatékony módon saját magunk is készíthetünk tetszetős és informatív hírleveleket.

Az első és legfontosabb egy megfelelő hírlevélküldő program beszerzése. Az interneten számtalan, jól használható, az igényeinkhez szabható hírlevél szoftver található. Fel kell mérni és meg kell tervezni, hogy mekkora e-mail adatbázisra, milyen gyakorisággal szeretnénk hírleveleket küldeni, ennek megfelelően érdemes szoftvert illetve szolgáltatót választani. A hírlevél szoftver beszerzése után indulhat a hatékony hírlevél megtervezése.


Folytatjuk…