Vásárlási szokások vs. márkák

A pandémia időszaka alatt a vásárlók többsége megtanult alkalmazkodni. A rugalmasság elengedhetetlenné vált.


A koronavírus járvány teljesen megbolygatta a világ működését, mely hatással volt a marketing világára is. Mivel a márkák nagy része relatív gyorsan reagált a változásokra, még fontosabbá vált a rugalmasság, megújulás képessége, melyhez elengedhetetlen a fogyasztói motivációk részletes és rendszeres feltérképezése. 

Az egyediség, új eszközök, csatornák bevezetése egyértelműen a fiatalok körében vált elkerülhetetlenné. “Számos fogyasztó számára a minőség és a márka vált a legfontosabbá, miután sokan úgy gondolták, hogy az online vásárlás olyan megszokásoktól fosztja meg az embert, mint a vásárlásra szánt idő, mely online légtérben igencsak megrövidül.” (szokásoktól - online térben)

A marketingesek nagy része megpróbálkozott új termékek bevezetésével, azonban ez is hagy maga után néhány kivetnivalót, többek között azt, hogy a legtöbb helyen nincsen kóstoló, vagy bizonyos termékek kipróbálására szánt lehetőség, illetve termékbemutatóval is csak ritkán találkozhatunk.

A fogyasztók internet használata exponenciálisan megnőtt, ezzel párhuzamosan pedig a vásárlói tudatosság is megerősödött, mely azt eredményezi, hogy az átlátható működés, a fenntarthatóság és a márkák értékválasztása is elemzésre kerül  vásárlás előtt.

 

G.B.

 

(Forrás: mmsz.eu )

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]