Marketing tippek

5 marketing tipp induló vállalkozások számára.

 

A legtöbb induló vállalkozás azonnali bevételt szeretne. Korlátozott pénzeszközökkel a vállalkozók arra kényszerülnek, hogy a problémamegoldásban kreatívak legyenek. A marketing tökéletesen használható ezen a téren, hiszen a hozzáértő szakemberek képesek azonnali bevételnövekedést elérni a startupok számára.


A következő 5 marketing tipp segít, hogy beindíthassuk vállalkozásunkat.


 
Éves marketing stratégia készítése

Bár az üzleti terv összeállításában némileg van szó marketingről, jó, ha külön időt szánunk marketing stratégiánkra is. Mit szeretnénk elérni egy év múlva: mennyi bevételt? Mennyi látogatót a weboldalra? 


Célközönség meghatározása

Határozzuk meg a célpiacot és személyre szabhatjuk hirdetéseinket is.


Online jelenlét

A mai felgyorsult világban már szinte elengedhetetlen, hogy vállalkozásunk ne legyen jelen online. Kezdetben elegendő egy weblapkészítő honlapot igénybe vennünk a költségek minimalizálása érdekében; a lényeg, hogy töltsük fel a vállalkozás tevékenységét, termékeit/szolgáltatásait és az elérhetőségeket.


Használjuk a közösségi médiát

A weboldal mellett fontos, hogy a közösségi média különböző platformjain is elérhetőek legyünk. A közösségi média az egyik leghatékonyabb marketing eszköz a weboldal után, ahol potenciális ügyfeleink megtalálhatnak minket. Tudjuk meg, hogy milyen platformot használ célpiacunk, és vegyük fel velük a kapcsolatot. 


Biztosítsunk minőségi tartalmakat

A tartalommarketing az egyik legfontosabb marketing eszköz, hiszen tartalmainkkal elérjük, hogy az emberek beszéljenek termékeinkről/szolgáltatásainkról. Hozzunk létre egy blogot a weboldalon belül, ahova érdekes, releváns tartalmakat töltünk fel. Ezeket érdemes közösségi média platformjainkon is megosztani a felhasználók száma és az ügyfélkör növelése érdekében.


G.B.


(Forrás: vallalkozas-okosan.hu)
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]