Magyarországon is elindult a Starlink műholdas internetszolgáltatás

Bár még nem tartozik hivatalosan az alapinfrastruktúra közé az internetszolgáltatás, sokan már annak tekintik.

Nem véletlen, hogy sok olyan cég és vállalkozás akad kis hazánkban, amely internet nélkül nem képes napi tevékenységét végezni. Éppen ezért hajlandók akár duplikált előfizetést fenntartani a folyamatos szolgáltatásért.
 
Elon Musk cége, a SpaceX jó pár évvel ezelőtt annak a műholdas internetes hálózatnak az alapjait fektette le, amely napjainkban már a világ számos országában működik. A Starlink műholdak által szolgáltatott szélessávú internet területileg szinte korlátlan hozzáférést biztosít az előfizetőknek, így akár a Himalája csúcsán, vagy az őserdők közepén is használhatjuk az internetet, még akkor is, ha a mobilszolgáltatónk internetszolgáltatása nem elérhető.
 
A Starlink műholdas internet szolgáltatásra május eleje óta Magyarország területéről is elő lehet fizetni, ezért ha valakinek szüksége lenne egy stabil és gyors, vezeték nélküli internethozzáférésre, amely független a mobilos és kábeles szolgáltatók működésétől, akkor most már ez is adott. A szolgáltatást több ezer Föld körüli pályán keringő műhold biztosítja, így az egész Földet körülölelő hálózatként működik. 
 
A műholdas vevőberendezés ára 260.000 forint, maga az előfizetési díj pedig havonta 35.500 forint. Mivel ezek nem kis összegek, elmondható, hogy a Starlink olyan rétegigényt elégít ki, amelynek inkább globálisan nézve van létjogosultsága.
 
G.B.


(Forrás: fmc.hu)
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]