Közös megoldások segíthetnek – Magyar Kézművesség Napját tartott az IPOSZ

Harmincegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Kézművesség Napját Budapesten az IPOSZ. A rendezvényen számos kihívás megoldási lehetőségeiről esett szó, ami manapság a vállalkozásokat érinti.

Immár 31. alkalommal tartotta meg a Magyar Kézművesség Napját Budapesten az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ). Az eseményen beszédet mondott Fónagy János miniszterhelyettes, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Németh László, az IPOSZ elnöke.

Fónagy János hangsúlyozta, nagy öröm, hogy az előző évek problémái után most ismét együtt ünnepelhetik a hazai kis- és mikrovállalkozókat, családi vállalkozásokat - akik amellett, hogy szolgáltatásokat nyújtanak a lakosság számára, jelentős részük valamelyik nagyvállalat beszállítója is.

 
Közös megoldások segíthetnek – Magyar Kézművesség Napját tartott az IPOSZ

Közös megoldások segíthetnek – Magyar Kézművesség Napját tartott az IPOSZ

A miniszterhelyettes köszönetet mondott minden vállalkozásnak, a kormány nevében is, hogy a kihívásokkal teli esztendőkben is kenyeret és megélhetést adnak több százezer, milliónyi magyar család számára.

Beszélt arról, hogy a magyar gazdaságban jelentős a kis- és közepes vállalkozások súlya, ezek adják a gazdaság gerincét. Ezért a kormány mindig is kiemelten kezelte őket, ezen belül a mikro- és kisvállalkozói réteget.

 


A jelentős potenciállal bíró családi- és mikrovállalkozások komoly kihívások előtt állnak. Ilyen az energiaárak alakulása, az ellátás biztosítása, a háború okozta piacvesztés vagy éppen a digitalizáció – hangsúlyozta Fónagy János, hozzátéve: arra bátorítja őket, ápolják és erősítésék kapcsolataikat egymással és a gazdasági többi szereplőjével, hiszen csak közösen érhetik el céljaikat és együtt érhetik el azt a gazdasági fejlettséget, amelyet európai szintnek nevezünk.

A miniszterhelyettes kiemelte azt is, hogy a digitalizáció és a mesterséges intelligencia nemcsak veszélyt, hanem lehetőséget is jelent a vállalkozások számára - ezen a téren még jelentős feladataik vannak, de van igény a fejlődésre.

Az IPOSZ által vázolt jövőképnek összhangban kell lennie a kormány elképzeléseivel - hangsúlyozta Németh László
Az IPOSZ által vázolt jövőképnek összhangban kell lennie a kormány elképzeléseivel - hangsúlyozta Németh László
 
Fónagy János beszédében számos intézkedésről említést tett, amelyet a magyar kormány a vállalkozások segítése érdekében hozott meg.

Németh László, az IPOSZ elnöke kiemelte: a Magyar Kézművesség Napján minden évben hagyományosan értékelik elért eredményeiket, s ebből kiindulva fogalmaznak meg a maguk és az általuk képviselt kisiparosok számára egy teljesíthető jövőképet.

 


„Ez akkor valósítható meg, ha az általunk vázolt jövőkép összhangban áll a magyar kormány stratégiai elképzeléseivel. Ha ez sikerül, képesek lesznek sikerrel szembenézni a világban viharos gyorsasággal végbemenő változásokkal”- fogalmazott Németh László.

A teljes cikk itt olvasható.

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]