Így optimalizálhat hirdetési teljesítményt a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia alkalmazása ma már nélkülözhetetlen eszköz a megfelelő marketing terén. A hirdetési teljesítményt is optimalizálja, ami a vállalkozóknak rendkívül hasznos segítség.
Kevés terület van manapság, amely ki tudja kerülni a mesterséges intelligencia alkalmazását. A vállalkozások különösen jól teszik, ha bevetik az MI-t, hiszen számos módon képes támogatni az általuk vezetett üzletet, szolgáltatást, üzemet.

Kinek ne lenne ismerős, mennyire fárasztó és sok esetben korlátozó folyamat lehet egy termék vagy szolgáltatás reklámozása?

A manuális marketing esetében az előrejelzések korlátozottak, a késleltetési idő nagy, az adatfeldolgozás elégtelen lehet, emiatt a reklámok megcélzása homályos, a közönségbázis pedig nem igazán skálázható.

Ha azonban a hirdetésoptimalizálásba a mesterséges intelligencia is beépül, a fenti leírt gondokat csökkenteni lehet – hatékonyak és eredményesek leszünk.

Lássuk közelebbről, mi mindenben lehet segítség a mesterséges intelligencia.
 
Hirdetési teljesítményt is optimalizálhat a mesterséges intelligencia
Hirdetési teljesítményt is optimalizálhat a mesterséges intelligencia

1.A készlet előrejelzése

Nagyon hasznos az MI a készlet-előrejelzésben. Egy gyorsan változó környezetben elengedhetetlen a megfelelő hirdetéskészlet a hirdetők és a megjelenítők számára is. A mesterséges intelligencia az adatok automatikus átszűrésével teszi gyorsabbá, pontosabbá és rugalmasabbá az előrejelzést.  

Ezzel nemcsak mérséklődik az optimálistól eltérő hirdetésmegjelenítés rizikója, hanem nő az ügyfél-megtartás és elköteleződés is.

Az intelligens készlet-előrejelzéssel megvalósítható a hirdetések egyenletesebb elosztása, a jobb eltérés. Ez a megoldás azonban eléri azt is, hogy hatékonyabban kihasználjuk a rendelkezésre álló hirdetési helyeket, s nem mellesleg gátolja a túlértékesítést, csökkenti a pazarlást.

2.Az átkattintási arány optimalizálása

Sokat segíthet vállalkozásunknak a mesterséges intelligencia abban, hogy a hirdetés-optimalizálás javuljon, az átkattintási arány (CTR) optimalizálásával.

A CTR egy igen precíz módszer arra, hogy a kampány teljesítményét értékeljük. Az MI azzal javítja az átkattintási arányt, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenít meg a célközönség részére, ezzel pedig jobb eladásokat hoz és hozzájárul a hirdetési kadások megtérüléséhez (ROAS).

3.MI és modellezési algoritmus

A mesterséges intelligencia komoly segítséget nyújt a hirdetések optimalizálásában azzal, hogy új közönségszegmenseket tár fel modellezési algoritmusokkal.

Az algoritmusok a felhasználó profilját elemzik és közös jellemzőket keresnek – így rálelnek azokra a potenciális célpontokra, amelyek a meglevő felhasználókkal azonos jellemzőkkel bírnak.

Ezzel vállalkozásunk számára lehetővé válik, hogy a közönségszegmenseket bővítsük – felfedezünk új, hasonló tulajdonságokkal rendelkező közönségeket és célzott hirdetéseket jeleníthetünk meg, immár nagyobb ügyfélkör számára.

Az előnyök kiaknázása érdekében érdemes tehát próbát tenni a mesterséges intelligenciával, így például az AlgoAD hirdetésmegjelenítés használatával.

A mesterséges intelligencia képes arra, hogy az adatigényes digitális hirdetési világot forradalmasítsa. A hatékonyság és eredményesség nagymértékben javítható, ha MI-t építünk a hirdetésoptimalizálásba.

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]