PDF letöltés

Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia a digitális marketinget?

Az MI megjelenése óta a digitális marketing környezete drasztikusan átalakult. Segíti a vállalkozásokat a hatékony digitális stratégiák kidolgozásában, a kampányok optimalizálásában és a befektetés megtérülésének növelésében.

Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia a digitális marketinget?

1 – Célzott marketing
A potenciális ügyfelek meggyőzése a célzott marketing fontos része. A hagyományos reklámozás kevésbé hatékony, mint a marketing, amely az egyéneket célozza meg. Most, hogy a mesterséges intelligencia elérhető, a marketing szakemberek testreszabott adatokat használnak fel annak becslésére, hogy a vásárlók érdeklődnek-e egyáltalán a vásárlás iránt, mielőtt bármit is vennének tőlük. 


                 A szakemberek pontosabb adatokat kapnak a potenciális vásárlókról.


2 – Személyre szabott és automatizált marketing
A vállalkozások jelentős előnyre tehetnek szert az ügyfelekért folytatott küzdelemben az MI segítségével, növelve az árbevételt. A marketingesek automatizálhatják a kattintásonkénti fizetésű hirdetéseket, a vizuális hirdetéseket, a konverziós arányokat, a keresőmarketinget, a kulcsszókutatást, a SEO-t és a közösségi média marketinget.

 

3 – Javítja az ügyfelek megértését
Az MI segíti a vállalkozásokat a hatalmas mennyiségű adat elemzésében és az egyes ügyfelek vásárlási magatartásának/döntésének előrejelzésében. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan végezzen célzott marketing erőfeszítéseket egy adott közönség számára. Ez is hozzájárul a fogyasztók elégedettségének növeléséhez.

 

4 – MI-alapú tartalommarketing
A mesterséges intelligencia egyre fontosabbá válik a tartalomszolgáltatásban. Segít azáltal, hogy előre jelzi azokat a témákat, amelyek valószínűleg felkeltik a figyelmet, és pontosan átadja az anyagokat ezeken a területeken.

 

5 – MI-vezérelt ügyfélkapcsolat-kezelés
Az MI és a chatbotok fontos szerepet játszanak az ügyfélkapcsolat-kezelésben. A vállalatok valós idejű betekintést kaphatnak ügyfeleik interakciójába a kommunikációhoz használt számos csatornán keresztül. 

 

Forrás: ied.eu

Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó.

A kép illusztráció.

H.A.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]