Hatalmas volumenű fejlesztést hajtott végre az Optigép

A beruházás részeként telepítettek egy 50 kilowattos napelemrendszert, beszereztek két hegesztőrobotot, továbbá új informatikai- és marketing rendszert vásároltak.

A mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó Optigép Kft. félmilliárd forintos fejlesztést hajt végre. A cég ügyvezető igazgatója, Patkás János elmondta, 261 millió forintot uniós pályázaton nyertek el, és csaknem ugyanennyi önerővel finanszírozzák a projektet.

A fejlesztés részeként építenek egy új, csaknem ezer négyzetméteres irodaházat szociális részleggel, étkezőhelyiséggel, oktató- és bemutatótermekkel. Az építkezés már folyamatban van, várhatóan év végére elkészül. A későbbiekben ezt szeretnék még egy pótalkatrészraktárral is bővíteni. 

Az összeszerelő műhelyt kibővítették egy 274 négyzetméteres fedett színnel, amely egyrészt rakodó térként, másrészt speciális, hidraulikusan csukható adapterek járatásának elvégzésére és tesztelésére szolgál. A beruházás részeként telepítettek egy 50 kilowattos napelemrendszert, beszereztek két hegesztőrobotot, továbbá új informatikai- és marketing rendszert vásároltak. Patkás János elmondta, fő termékük a napraforgó- és kukorica-betakarító adapterek készítése, amiből évente 400-500 darabot gyártanak. A robotok és egyéb, korábbi fejlesztések révén ezt a kapacitást 5-10 százalékkal szeretnék növelni a következő évben.

 
G.B.


(Forrás: computerworld.hu)
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]