Fintech-megoldások segíthetik a vállalkozásokat

A magyar kis- és középvállalkozások nem kevés pénzt spórolhatnak meg évek szinten azzal, hogy fintech-megoldásokat használnak.

Akár évente 50 milliárd forintot is megtakaríthatnak a hazai vállalkozások, ha alkalmazzák a digitális pénzügyi szolgáltatásokat. A fintech-megoldásokkal lecserélhetők a hagyományos szolgáltatási díjak – tudatta a fintech.hu.

A magyarországi piacról a közelmúltban közölt jelentést a belga iBanFirst. A fizetési szolgáltató 2 éve van a piacon Közép- és Kelet-Európában, s ez idő alatt már több mint ezer vállalkozást szolgált ki a platformján.

Hazánk fővárosában 6 hónapja üzemel, s a magyar ügyfeleknek is nagy számban segített már, több mint 100 millió eurós értékben, a nemzetközi fizetéseket illetően – írta a fintech.hu.
 
Fintech-megoldások segíthetik a vállalkozásokat
Fintech-megoldások segíthetik a vállalkozásokat

A profitalibiltás tekintetében az iBanFirst számára a top 3-ba került a magyar piac. Mi több, igen nagy tempóban emelkedik a hazai iroda teljesítménye, s túlszárnyalta az európai átlagot.

Az iBanFirst analízisében rámutatott, hogy a magyar kis- és középvállalkozások kb. 15 százaléka alkalmaz fintech megoldásokat a hagyományos bankok alternatívájaként. Ezzel a „korai többséget” képviselik – tudatta a fintech.hu.

A fintech fedezeti eszközeit egyre gyakrabban használják a magyar kereskedelmi cégek, melynek fő okai a körülmények, a gazdasági bizonytalanság. A fintech-megoldások ugyanis hozzájárulnak a haszonkulcs védelméhez és segítik az üzleti tevékenység-bővítést is a régión belül.

Ezekkel a szolgáltatásokkal kiválthatók a hagyományos szolgáltatási díjak, így a vállalkozások évente összesen mintegy 50 milliárdot is megspórolhatnak.

Az iBanFirst szerint a magyarországi tranzakciók  volumene 2024-re duplájára nő, vagyis, az 500 millió euróit is elérheti – írta a fintech.hu.

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]