Ezekre a technológiai trendekre figyeljenek a vállalkozók

A technológiai fejlesztésekkel a vállalkozások működése és az innovációk módja is állandóan változtatható. Milyen technológiai trendekre érdemes figyelniük a vállalkozásoknak?

Ma már szinte egyik iparág sem kivétel, a technológiai fejlesztések állandósulnak. Ennek eredményeképpen a vállalkozások működése és az innovációk módja is folyamatosan változásban lehet.

Kisebb és nagyobb vállalkozásoknak egyaránt fontos tudniuk, milyen technológiai trendekre érdemes odafigyelni ebben az időszakban.

Az első a felelős adathasználat.

A digitális interakciók jellemzően adatokat hoznak létre, ezekhez pedig lehetőségek és felelősségek tartoznak.  

A cégektől az adatfelhasználás megköveteli, hogy tisztában legyenek a szabályozási, jogi és hírnévvel kapcsolatos rizikókkal, s a helyzetet helyesen kezeljék.

 
A technológiai fejlesztésekkel a vállalkozások működése és az innovációk módja is állandóan változtatható
A technológiai fejlesztésekkel a vállalkozások működése és az innovációk módja is állandóan változtatható

Fontos, hogy a vállalkozások értsék megfelelési kötelezettségeiket. Lényeges az is, hogy felelősségteljes gyakorlatokat vezessenek be a kockázatok minimalizálása, valamint a velük együttműködő közösségek kialakítása okán.

Blockchain üzleti célra

Új, decentralizált technológiának számít a blockchain vagy blokklánc. Gyorsan módosul, minél több vállalkozás használja.

A blokkláncok azonban jóval többet tehetnek annál, hogy a tranzakciókat tesznek lehetővé – példa erre, hányan használták, fektettek be, kereskedtek már kriptovalutával.

Számos vállalkozás számára azonban ma sem egyértelmű a decentralizált technológia működése. Sok hír járja, arról, mi mindenre használható, ami egyeseknél különösen zűrzavart okoz.

A blokkláncok gyakran használatosak az ellátási lánc logisztikája terén, de az intelligens szerződések, valamint a digitális identitás területén is.
Ez a technológiai is képes megváltoztatni a jövőben a vállalkozások üzleti tevékenységét és a pénz nyomonkövetését.

A cikket folytatjuk.

L.A.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]