Egészségesebb internetezést kínál a WHO - 1. rész

Az online platformokon az egészségtelen élelmiszerek, alkohol-és dohánytermékek népszerűsítése etikátlan módon van jelen. Az értékesítők a gyermekeket és serdülőket célozzák, akik az érzelmi kapcsolat miatt könnyen befolyásolhatók a reklámok által, ez elhízáshoz és különböző betegségek kialakulásához vezethet. A WHO erre reagálva egészségesebb internetezést kínál. Első rész.

A digitális-online rendszerek az egészségtelen termékek szabályozatlan promóciós kampányainak játszóterét jelentik: jelen vannak a gyorséttermek, az alkohol valamint a dohánytermékek is. A WHO közzétett jelentése “A digitális média ökoszisztéma megértése” című jelentése az WHO európai régiójának országaira vonatkozik. Az itt élő emberek egészségét védhetik meg az etikátlan digitális hirdetési technikák hatékonyabb ellenőrzésének segítségével. Az intézkedések leginkább a gyerekeket és a kamaszokat védik majd.A gyermekeket célozzák az egészségtelen, magas cukortartalmú élelmiszerekkel.

Egyértelmű bizonyíték van arra, hogy az egészségtelen termékek népszerűsítése növeli számos betegség kockázatát. Ezenkívül a gyorsételek és a cukorral édesített italok online marketingje összefügg a gyermekkori elhízással, mely komoly betegségeknek a megalapozója lehet. Az egészségtelen élelmiszerek, az alkohol és dohánytermékek gyártói a folyton változó digitális ökoszisztémákat használják fel arra, hogy etikátlanul árusítsák a termékeiket a gyerekeknek. A közösségi média platformjain, videójátékokban és más digitális média felületen is jelen vannak az értékesítők, aktívan használják ki az újfajta marketing technikákat a gyermekek és serdülők megcélzására. Azért olyan hatékonyak ezek a technikák, mert a közönséggel való érzelmi kapcsolat kialakítására irányulnak.

 

A WHO jelentése szerint a mai globális digitális hirdetési ökoszisztéma új lehetőséget kínál a hatalmas, több milliárd dolláros piac megváltoztatására. 

 

„A digitális marketing ökoszisztémájában tapasztalható trendek fontos betekintést nyújtanak a jövőbeli munkához. A WHO európai régiójának országai felhasználhatják ezeket az információkat innovatív és hatékony marketingellenőrzési politikák kidolgozására a gyermekek egészségének védelme érdekében” – mondta Dr. Kreml Wickramasinghe, a.i. A WHO Nem fertőző Betegségek Megelőzési és Ellenőrzési Hivatalának vezetője.


A cikk folytatódik, az alábbi linken érhető el: https://www.vallalkozo.info/internet-piackutatas-es-marketing/who-a-technologiai-vallalatok-az-egeszseg-szovetsegeseive-valhatnak-2-resz 

Forrás: WHO

Kép forrása: pixabay - jogtiszta fotó

H.A.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]